LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . 10 lëvizjet të mençura me paratë para vitit 2015

10 lëvizjet të mençura me paratë para vitit 2015

Fundi i vitit është me plotë tension për shumë prej neve; ju bashkohemi festave, bëjmë pazare për festat, udhëtojmë dhe shpenzojmë kohë me familjen dhe miqtë. Gjëja e fundit që e duam tani është të mendojmë për paratë. Kjo është çfarë duhet të vendosim për Vitin e Ri, a po jo?

Përderisa është joshëse për ty të harxhosh deri në Vitin e Ri, ju mund të humbisni disa afate financiare kritike dhe të përballeni me dënime ose të humbasin mundësinë për të kursyer para shtesë. Një listë kontrolli financiare e fund vitit ju jep juve mundësinë të bëni ndryshime dhe ruani paratë para se ora të shënoj mesnatën e 31 dhjetorit.

Këtu e keni një listë të planifikuar financiare. Përdoreni këtë për pak jave për të organizuar financat e juaja dhe t’i mbani nën kontroll- mënyra më e mirë për të përmbyllur vitin 2014.

  • 1.Rishikoni shpenzimet e juaja
  • 2.Shikoni raportin tuaj të kartës së kreditit
  • 3.Mbani nën kontroll kartelën e kreditit
  • 4.Bëni një pagesë shtesë hipoteke
  • 5.Jepni kontributin tuaj për një llogari të daljes në pension
  • 6.Rishikoni planet e sigurimit tuaj
  • 7.Automatizo çdo gjë
  • 8.Ribalanconi portofolin tuaj
  • 9.Ndani diçka për bamirësi
  • 10.Kanalizoni llogarinë tuaj të kursimeve

Loading...
More in Aktualitet, Ekonomi, Kryesore
Mjekësi, gjendet kura kundër artritit (Foto)

Close