LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Anëtarët e “Vettingut”, nevojë për Vetting: Në dokumentet vetjake kanë si vertetim specializimi, lejen hyrëse të dhënë nga bibloteka e Universitetit

Anëtarët e “Vettingut”, nevojë për Vetting: Në dokumentet vetjake kanë si vertetim specializimi, lejen hyrëse të dhënë nga bibloteka e Universitetit

Anëtarët e komisionit të Vettingut që do kalojnë në “filtër” tërë sistemin e drejtësisë për pasuritë, lidhjet me krimin apo përgatitjen profesionale dhe edukimin e shkollimin e tyre, duket se kanë shumë nevojë që fillimisht të kalojnë vetë nëpër ‘filtrin’ e Vettingut.

Kështu, në listën e dokumenteve të edukimit profesional për të treguar se kanë marrë dhe ndonjë mastër apo janë speacializuar jashtë vendit, në vend që të paraqesin diplomën apo dokumentin vertetues për një specializim të tillë profesional në universitetet më të mira të botës, kanë paraqitur lejen e dhënë nga biblioteka e universitetit. E cila në bazë të kërkesës së çdokujt ia jep të drejtën e aksesit për të shfrytëzuar literaturën, apo dhe thjeshtë për ta mbajtur atë në tavolinën e bibliotekës për një afat të caktuar. Teksa sheh me vëmendje dokumentet bashkëngjitur dokumenteve të anëtarëve të Komisionit të Vettingut, shumë prej tyre kishin paraqitur dhe bashkëlidhur vertetime në gjuhën engleze që bënin fjalë për universitete të tilla si Harwardi, Oxfordi etj.

Teksa shihen në pamje të parë, mund të besohet lehtë se bëhej fjalë për vërtetime të kualifikimit profesional. Por në të vërtetë nuk është kjo. Ato janë thjesht leje hyrjeje në bibliotekat e universiteteve. Tashmë ato ndodhen në dosjet personale të njerëzve të zgjedhur për të bërë Vettingun e prokurorëve dhe gjyqtarëve. Një leje e tillë, të cilën menduam ta publikojmë bën fjalë për lëshimin për shfrytëzimin e biblionekës së Harwardit nga 3 tetori deri më 21 tetor të vitit 2016. Dhe pikërisht kjo leje gjendet në dosjen e njërit prej anëtarëve të komisionit të Vettingut që do të bëjë Vettingun e sistemit të drejtësisë. I paraqitur si një dokument i kualifikimit profesional. Me mendimin e gabuar se ndoshta, ose shqiptarët janë në masë jo englishtfolës ose marrja e lejes për akses në një universitet me famë botërore të kualifikon dhe specializon automatikisht aty. Ka nevojë për Vetting dhe për anëtarët e Vettingut./Pamfleti.com

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
Murgjit dhe murgeshat e “Manastiri të Prostitutave” na kërkojnë të heshtim!

Close