LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Sociale . Asnjë makinë e vjetër nuk del nga qarkullimi, ja si duhet t’i modifikoni

Asnjë makinë e vjetër nuk del nga qarkullimi, ja si duhet t’i modifikoni

Drafti i Ministrisë së Mjedisit që parashikon se automjeteve ‘euro 1’ dhe ‘euro 2’ t’i vendosin impiante për reduktimin e gazrave do të dojë rreth 2 vite kohë për t’u formalizuar. Drafti nuk parashikon nxjerrjen e mjeteve jashtë qarkullimit, por instalimin e katalizatorëve për uljen e ndotjes në ajër. Zv/ministri i Mjedisit, Kledi Xhaxhiu i ftuar në emisionin “Të Bësh Ekonomi” në Neës 24 sqaroi detajet e draftit.

“Asnjë makinë nuk do të dalë nga qarkullimi, sado e vjetër të jetë ajo, këto makina do të përshtaten sipas standardeve të kërkuara. Çdo makinë mund të qarkullojë, përderisa plotëson të gjitha kushtet sipas ligjit shqiptar. Nisma nuk është vendim, por është në fazën e diskutimit. Akoma nuk ka kaluar për mendim në ministritë e linjës, kemi edhe një vit kohë për t’u përgatitur ky vendim. Bëhet fjalë për një nismë që synon të mbrojë shëndetin e njeriut dhe mjedisin përmes uljes së shkarkimeve të gazeve në ajër. Do të bëhet përmes dy pikave, kushteve për importin dhe vendosjen e vlerave për çdo gaz që emeton çdo mjet. Tirana dhe Elbasani janë dy qytetet më të ndotura që vijnë nga transporti publik. Ne jemi në një nivel ndotjeje tepër të lartë në krahasim me vendet e tjera të Europës, edhe pse cilësia e ajrit vit pas viti është përmirësuar. Kemi një flotë automjetesh me një moshë prej 18,4 vitesh dhe këto ndotin ajrin. Një pjesë e ndotjes vjen nga hidrokarburet e padjegura”, – tha Xhaxhiu.

Ndërsa, përfaqësues i Ministrisë së Transporteve, Nikolin Bërxhiku deklaroi se institucioni që ai përfaqëson nuk është njohur zyrtarisht me draftin. “Ne kemi parë përmes medias draftin, pasi po konsultohet me grupet e interesit dhe më pas do të jetë për diskutim me ne, nuk jemi bërë ende pjesë. Unë kam disa konsiderata. Vetëm pak kohë më parë kanë hyrë në fuqi rregullat e reja për kontrollin e mjetit që para një viti i gjysmë dhe tani jemi në termat sipas direktivave të Bashkimit Europian. Standardi euro më shumë është për mjetet e reja që prodhohen. Në Shqipëri nuk prodhohen mjete dhe do të thotë ato standarde janë zbatuar në vendet ku prodhohen, në Shqipëri vetëm hyjnë në qarkullim. Në vendin tonë i nënshtrohen vetëm kontrollit teknik. Janë rreth 360 mijë mjete sipas shifrave të kolaudimit”, – tha Bërxhiku.

Ndërkohë, eksperti rrugor, Fatmir Hasho, deklaroi se ndotjen në vendin tonë e shkakton cilësia e karburantit. “Për makinat me benzinë dhe me naftë me EURO 5 nuk ka ekzistuar as në Europë. Zëvendësministri përmendi cilësinë e karburantit dhe këtu duhet të fillojë lufta te karburantet që përdorim, se të parët që shkaktojnë ndotjen janë karburantet. Është thënë se duhet të vendosen katalizatorë, por ministria nuk ka përcaktuar nga do të vijnë këto katalizatorë, kush do t’i certifikojë”, – tha Hasho.

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
Fal Zotit profesor, “heroi” yt nuk është… i joni!

Close