LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Debati për Kopshtin Botanik, gjykata rrëzon Universitetin e Tiranës dhe FSHN

Debati për Kopshtin Botanik, gjykata rrëzon Universitetin e Tiranës dhe FSHN

Gjykata Administrative e Apelit rrëzoi sot padinë e rektorit të Universitetit të Tiranës dhe Dekanit të Fakultetit të Shkencave të Natyrës, lidhur me kundërshtinë që ata i bënë vendimit të Këshillit të Ministrave për transferimin e pronësisë së Kopshtit Botanik nga Universiteti te Bashkia e Tiranës.

Gjykata i ka dhënë kështu të drejtë pretendimeve të përfaqësuesit ligjor të Qeverisë dhe Bashkisë së Tiranës.

Gjykata Administrative e Apelit argumentoi sot se padia e Rektorit dhe e Dekanit është ngritur në kundërshtim me ligjin. Sipas saj, organi që mund të shqyrtojë këtë akt të Këshillit të Ministrave është Gjykata Administrative e Shkallës së Parë dhe për këtë qëllim padia e paraqitur nga universiteti duhet të rrëzohet dhe të mos merret në shqyrtim.

Në këtë mënyrë, i hapet rruga realizimit të projektit për hapjen e Kopshtit Botanik ndaj publikut si dhe përmirësimin e kushteve të asaj hapësire, e cila do t’i shërbejë edhe studentëve për studime të ndryshme, por edhe qytetarëve për ta vizituar nga afër.

Loading...
More in Aktualitet, Kryesore
Luli vjen në vehte! Heq dorë nga tallja me protestuesit: Qeveria largohet veç me proces zgjedhor

Close