LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti . Gjilpëra shpëton kur të keni pësuar sulm në tru

Gjilpëra shpëton kur të keni pësuar sulm në tru

Gjilpëra është e përdorshme për shumë gjëra, por a e keni ditur se mundet t’jua shpëtojë jetën?  

Ndihma e parë është e domosdoshme për dikë që pëson sulm në kokë. Në ato momente kapilarët në tru mund të dështojnë dhe një reaksion i shpejtë mundet ta bëjë dallimin midis jetës dhe vdekjes. Duhet ditur që personi që pëson sulm në tru nuk guxon të lëvizet, sepse mundet t’i pëlcasin kapilarët në tru dhe të shkaktojnë gjakderdhje në tru, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Sipas mjekësisë kineze, duhet të merrni një gjilpërë. Atëherë ia shponi secilin gisht njëkohësisht. Këtë duhet ta bëni shpejtë. Këtë bëjeni derisa ta shihni se fillon gjakrrjedhja. Nëse kjo nuk ndodh, shponi më thellë, derisa të dalë gjak. Në momentin tjetër i bëni masazh në vesh derisa të skuqet. Po ashtu, më pas e shponi në llapën e veshit, derisa të dalë gjak.

Loading...
More in Shendeti
Konsumoni këto ushqime për të rritur cilësinë e spermës…

Close