LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Hetimi ndaj komisionit hetimor, prokurori i Berishës shkeli dy herë ligjin

Hetimi ndaj komisionit hetimor, prokurori i Berishës shkeli dy herë ligjin

Prokurori Adnan Xholi, i njohur për lidhjet e tij të afërta me familjen Berisha, ka shkelur dy herë ligjin, me nisjen e hetimeve vetjake ndaj Komisionit Hetimor Parlamentar të CEZ.

Ditën e djeshme, Xholi dërgoi një shkresë zyrtare në Kuvend, në të cilën informonte hapjen e hetimeve dhe kërkonte hollësi për faktin se përse ishte thirrur si dëshmitar në këtë komision Shkëlzen Berisha, djali i ish-Kryeministrit dhe një prej personazheve të përfshirë në atë megaaferë që i kushtoi taksapaguesve të paktën 400 milionë euro.

Megjithatë, ligji datë 8891, “për organizimin dhe funksionimin e komisioneve hetimore të Kuvendit”, e ndalon shprehimisht një prokuror të çfarëdoshëm që të nisë një hetim ndaj një Komision Parlamentar.

Neni 4 i këtij ligji, në pikat e tij bën të qartë se vetëm Komisioni Parlamentar mund të vendosë në lëvizje Prokurorinë dhe se materialet e tij, i referohen vetëm Prokurorit të Përgjithshëm, i cili më pas duhet të raportojë në Kuvend për çdo gjetje të mësuar gjatë hetimeve.

Pika 5 e nenit 4, specifikon se “Komisionet hetimore të Kuvendit paraqesin rekomandime në seancë plenare dhe, kur këto miratohen, i dërgohen Prokurorit të Përgjithshëm për marrjen e masave të mëtejshme”.

Ndërkohë, neni 7 përcakton qartë se “Prokurori i Përgjithshëm informon Kuvendin për ecurinë e hetimit mbi çështjet e rekomanduara për hetim”.

Duke hapur në mënyrë personale një hetim ndaj Komisionit Hetimor, prokurori Adnan Xholi, së pari ka shpërfillur plotësisht funksionin e Kryeprokurorit, Adriatik Llalla dhe së dyti, ka shkelur dy herë ligjin, pasi në rastin e këtyre komisioneve, Prokuroria nuk mund të ndërhyjë dhe mbetet në pritje për materialet që i referohen nëse komisioni gjykon se ka elementë të ndonjë vepre penale.

Përmes këtyre specifikimeve, ligjvënësi ka dashur që të shmangë përplasjen e kompetencave midis këtyre dy organeve hetimore, por veprimi i Xholit, i justifikuar nga arsye personale, ka shkelur plotësisht këto përcaktime./Lexo.al

Lexo më shumë – http://lexo.al/ja-perse-na-duhet-vettingu-prokurori-berishes-hap-hetim-ndaj-kuvendit-perse-u-thirr-si-deshmitar-shkelzeni/

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
Murgjit dhe murgeshat e “Manastiri të Prostitutave” na kërkojnë të heshtim!

Close