LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti . Ja ushqimet që dëmtojnë jetën seksuale

Ja ushqimet që dëmtojnë jetën seksuale

Ushqimet që konsumojmë ditë mund të ndikojnë seriozisht në jetën seksuale.

Pos artikujve të cilët përmirësojnë jetën seksuale, ka edhe të tillë të cilët nuk do të ndikojnë pozitivisht në dhomën e gjumit.

Kripa
Futja e lartë e natriumit në organizëm është njëri ndër shkaktarët kryesorë të tensionit të lartë të gjakut (thuhet në studimin më të ri të Universitetit Tulejn), shkakton disfuniksionin erektil, i cili nuk mund të trajtohet me medikamente të përmirësimit të libidos.

Soja
Një studim që e ka bërë Universiteti i Harvardit zbulon që ushqimi i pasur me sojë mund të shkaktojë disfunksionin erektil. Kështu ndodh për shkak se soja shton nivelin e estrogjenit në organizëm dhe ul nivelin e testosteronit.

Artikujt në konserva
Brenda secilës konservë gjendet kimikati Bisfenol A. Meshkujt të cilët i ekspozohen nivelit të këtij kimikati kanë katër herë më shumë shanse të disfunksionit erektil dhe shtatë herë më shumë shanse me problemin e ejakulimit.

Yndyrat
Janë makro-nutriene më të këqija për shëndetin e sistemit kardiovaskular, ndërkaq ereksioni varet nga shëndeti i zemrës dhe nga puna e rregullt e saj.

Sheqeri
Hulumtimet kanë treguar që niveli i testosteronit ulet madje për 25 për qind kur kemi tepricë sheqeri në gjak, ndërkaq kur niveli i testosteronit ulet, ndikon në ereksion.

Loading...
More in Shendeti
Vaj ulliri për rrudhat në lëkurë

Close