LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi

Ekonomi

BSH: Investimet në ekonomi më të larta që prej 2011

Rritja vjetore e investimeve në ekonomi shënoi 14.3% në tremujorin e dytë 2017, norma më e lartë e rritjes që nga tremujori i katërt i vitit 2011. Banka e Shqipërisë bën të ditur se, rritja e investimeve në ekonomi pritet ...

Read More »

Raporti/ Shqipëria ndër tre shtetet më të varfra të Evropës

Shqipëria është shembulli tipik i një vendi që vuan nga “mallkimi i pasurive”, teksa pasuritë e mëdha natyrore, qoftë burime minerare, bregdet, liqene apo Alpe, nuk i kanë dhënë vlerë të shtuar banorëve të vendit, që vijon edhe sot të ...

Read More »

Lehtësitë fiskale në sektorin e peshkimit, gjallërojnë investimet

Investimet në peshkim po gjallëron nga lehtësirat fiskale që po adreson qeveria në mbështetje të këtij sektori. Roland Kristo, zv.ministër i Bujqësisë e Zhvillimit Rural tha për ATSH se, në paketën fiskale 2018, anijet e peshkimit dhe të gjitha produktet që ...

Read More »

Debate mes mazhorancës në komisionin e ekonomisë për “Parajsat Fiskale”

Një debat i pazakontë është zhvilluar dje në Komisionin e Ekonomisë dhe Financave të Kuvendit, ku përfaqësues të mazhorancës parlamentare kanë shkëmbyer dialog me terma të ashpra lidhur me rolin që kanë në ekonominë shqiptare kompanitë me qendër në parajsat ...

Read More »

Buxheti i Bashkisë së Tiranës/ Të ardhurat nga taksat rriten 54%, dhjetëfishim nga infrastruktura

Të ardhurat totale të Bashkisë së Tiranës nga taksat, tarifat pagesat dhe grantet e kushtëzuara dhe të pakushtëzuara arritën në 9.4 miliardë lekë, ose rreth 68 milionë euro për 6 muajt e parë të këtij viti, duke shënuar një rritje ...

Read More »

Vepra unikale në Moglicë/ I pari central nëntokësor dhe diga e dytë më e lartë në botë

Kryeministri Rama inspektoi sot punimet për ndërtimin e HEC-it të Moglicës, që bashkë me HEC-in e Banjës, si pjesë e Kaskadës së Devollit, pritet të rrisin me 17% furnizimin me energji. Gjatë inspektimit, një nga drejtuesit e punimeve zbuloi detajin ...

Read More »

Smartcom zëvendëson call-center: Troket mundësia për profesionistët

Ndërmjetësit e licencuar të titujve, një sektor i ri që po zhvillohet me shpejtësi dhe që po zëvendëson në mënyrë të veçantë aktivitetin e call center-ve, po përballen me dy sfida: Së pari, përzgjedhja e punonjësve profesionistë duke u ofruar ...

Read More »

BSH: Numri i të punësuarve në ekonomi u rrit me 3.4%

Tregu i punës ka vijuar të shfaqë tendenca përmirësuese edhe gjatë tremujorit të dytë të vitit 2017. Banka e Shqipërisë bën të ditur se, numri i të punësuarve në ekonomi rezultoi i rritur me 3.4%, një normë vjetore kjo lehtësisht ...

Read More »

Infrastruktura/ Si do ta ndikojnë investimet e qeverisë ekonominë shqiptare?

Infrastruktura konsiderohet nga ekspertët e fushës si një term heterogjen që përfshin si “infrastrukturën sociale” (pra shkollat, kopshtet, spitalet), ashtu edhe  “infrastrukturën ekonomike” (tërësinë e elementëve si energjia, uji, transporti, komunikimi dixhital, etj). Është e vërtetë se shfrytëzimi i energjisë, ...

Read More »

Nga 1 prilli, TVSH për të gjithë bizneset me xhiro 2 milion lekë/vit

Do të fillojë të zbatohet nga 1 prilli i vitit të ardhshëm ndryshimi i regjimit të TVSH-së për biznesin e vogël. Duke zbatuar Nenin 117 të ligjit për TVSH-në, që autorizon Këshillin e Ministrave të vendosë pragun minimal të xhiros ...

Read More »