LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 120)

Ekonomi

Jepet me koncesion 35 vjet port jahtesh në Shëngjin

Ministria e Transportit ka shpallur garë për dhënien me koncesion/partneritet publik privat e ndërtimit, shfrytëzimit dhe transferimit (BOT) të një porti jahtesh në Portin e Shëngjinit, në formën e propozimit të pakërkuar. Kohëzgjatja e kontratës, sipas dokumentave të Ministrisë, tashmë ...

Read More »

Kompensimi i dritave, Financat: Si të merrni paratë

Ministria e Finan cave zbardh proce durat për pagesat e kompensimit të energjisë elektrike pas heqjes së fashës 300 kwh. Fondi për kompensimin e shtresave në nevojë, parashikuar në buxhetin e vitit 2015 është 1.600 milionë lekë dhe në këtë ...

Read More »

Lu: Shqipëria, jo vend i mirë për të bërë biznes,por shumë më mirë se vjetë dhe parvjet

“Shqipëria nuk është vend i mirë për të bërë biznes” ka qenë kjo deklarata e Ambasadorit Amerikan Donald Lu në Mbledhjen e Përgjithshme të Asamblesë se Dhomës Amerikane të tregtisë. Sipas Lu ka një përmirësim të të bërit biznes në ...

Read More »

ACCA: Niveli i taksave ka humbur 15 pikë, reformat ekonomike janë përmirësuar

Dhoma Amerikane ka prezantuar sot klimën e biznesit për vitin 2014. Sipas ACCA niveli i përgjithshëm i taksave ka humbur 15 pikë ndërsa reformat ekonomike janë përmirësuar. “Në 2014 ka pësuar rënie perceptimi i sigurisë. Shqetësim mbetet ekonomia informale dhe ...

Read More »

Shqiptarët deri në fyt me borxhe, s’kërkojnë më kredi

Kërkesa për kredi nga bizneset gjatë këtij tremujori ka pësuar një rënie. Këtë fakt e ka konfirmuar Banka e Shqipërisë me publikimin e aktivitetit kreditues për tremujorin e parë të vitit 2015. “Ka shtrëngim të standardeve kredidhënëse nga bankat. Për ...

Read More »

Kompensimi i energjisë elektrike nuk pasqyrohet në buxhet

Në fund të vitit të kaluar, kur Enti Rregullator e rriti çmimin e energjisë për fashën mbi 300 kw të konsumatorëve familjarë, Qeveria deklaroi se do të kompensonte plotësisht shtresat më të varfra të popullsisë. Për këtë qëllim, në buxhet ...

Read More »

Nis prodhimi i matësave inteligjente

Kompania “Deutche Telekom” ka filluar prodhimin e 9300 matësave inteligjentë, të cilët do të instalohen në zonat më problematike të Shqipërisë. Projekti pilot, i cili do të shërbejë fillimisht si eksperiment për kompaninë e shpërndarjes sa i takon parametrave për ...

Read More »

Rikthimi në treg i naftës “Made in Albania”

Nafta e prodhuar në Patos-Marinëz po shënon këtë vit revolucion në tregun vendas. Importet e karburanteve kanë rënë me 20% këtë tremujor. Shoqata e Hidrokarbureve pohon se zhdoganimet e karburanteve janë zëvendësuar me naftë vendi, pasi shifrat e konsumit tregojnë ...

Read More »

Mbikalimet në Rrugën e Kombit- ARRSH bën ndryshime në projekt

 Autoriteti Rrugor Shqiptar informoi se ka bërë ndryshim në projektin e ndërtimit të kalimeve dhe nënkalimeve në pjesën e rrugës Kukës-Morinë, që parashikon ndërhyrje në lidhjen e këtij komuniteti me rrugën, duke rehabilituar rrugën lidhëse të fshatit Tërthore dhe hyrje-daljen ...

Read More »

Pensioni suplementar, rritet me 5 vjet mosha e përfitimit

Botohen në Fletoren Zyrtare ndryshimet e ligjit “Për pensionet shtetërore suplementare të personave që kryejnë funksione kushtetuese dhe të punonjësve të shtetit”, i cili parashikon rritjen e moshës së përfitimit me 5 vjet. Sipas ligjit aktual janë rreth 220 funksione ...

Read More »