LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 140)

Ekonomi

FMN sërish në Tiranë për borxhin dhe investimet

Një Mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar po bisedon në Tiranë me përfaqësues të qeverisë për të gjetur mënyra të reja investimesh, pa cënuar rezervën që po krijohet nga mbledhja më e mirë e taksave. Qeveria ka shlyer deri tani rreth ...

Read More »

Vjedhja e Thesarit, Konfindustria: Qeveria t’u kthej besimin investitorëve dhe qytetarëve

Konfindustria do ti kërkoje zyrtarisht qeverisë dhe vendimmarrjes politike marrjen e masave të jashtëzakonshme me qëllim kthimin me çdo kusht dhe sa më shpejt të besimit të investitorëve dhe qytetarëve të lëkundur nga rënia tërësore e sistemit të menaxhimit të ...

Read More »

Mbërrin në Tiranë misioni i radhës i FMN-së, listë pyetjesh për qeverinë dhe BSH

Mbërrin nesër në Tiranë Misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar. Mësohet se takimet e para do të zhvillohen në Ministrinë e Financave ne nivel teknik.Burime nga ky dikaster bëjnë të ditur për News 24 se 1 muaj më parë FMN kërkoi ...

Read More »

Shqipëria dhe Maqedonia të fundit për rezervat e arit

Shqipëria dhe Maqedonia renditen në fund të listës së 100 vendeve të botës, përsa u përket rezervave të arit. Sipas këtij raporti Shqipëria radhitet në vendin e 100, me 1,6 tonë flori, duke u renditur edhe pas Haitit, që ka ...

Read More »

Kostoja e mbylljes së universiteteve në Shqipëri

Institucionet e arsimit të lartë në vitet e fundit kanë arritur përmasa të rëndësishme për numrin e studentëve të regjistruar, por edhe për vlerat monetare të qarkulluara. Heqja e licencës dhe mbyllja e aktivitetit për disa nga shkollat e larta ...

Read More »

Kreditë, 387 mijë qytetarë “peng” te bankat

Në fund të vitit 2013, në sektorin bankar rezultojnë aktive 381 mijë kredi. Pra çdo muaj pranë bankave paguhen këstet respektive për këto hua të marra nga individët apo bizneset. KREDITË “Në fund të vitit 2013 subjektet bankare dhe financiare ...

Read More »

Bien çmimet e apartamenteve në Tiranë

Çmimet referencë të shitblerjes së apartamenteve në tërë territorin e vendit kanë shënuar rënie në hartën e re të sapomiratuar nga Këshilli i Ministrave. Vlera mesatare e shitblerjeve të banesave në tregun e lirë për Tiranën këtë vit është 89,125 ...

Read More »

Rriten me 5.4% depozitat e bizneseve. Bizneset nuk investojnë, ka risk në ekonomi

Bizneset nuk po investojnë në ekonomi, por po i mbyllin kursimet e tyre ne banka. Sipas Shoqatës së Bankave, depozitat e bizneseve janë rritur gjatë pjesës së parë të këtij viti, duke ndikuar edhe në rritjen e totalit të depozitave ...

Read More »

Ligji i ri, qeveria përjashton nga TVSH-ja ndërtimet dhe lojërat e fatit

Ndërtesat, tokat, qiradhënia, shërbi mi postar, shërbimi shëndetësor dhe barnat, shërbimi arsimor, sigurimet dhe risigurimet, shërbimet financiare, lojërat e fatit janë disa prej shërbimeve, të cilat përjashtohen nga vjelja e Tatimit të Vlerës së Shtuar sipas ligjit të ri të ...

Read More »

Ligji i ri për tatimet, detyrimet do të mblidhen me forcë

Subjektet që nuk bëjnë në kohë deklaratën tatimore, do t’i nënshtrohen vlerësimit automatik nga tatimet, i cili është i paapelueshëm dhe për më tepër do të mblidhet me forcë nga ana e administratës. Praktika e re vjen përmes ndryshimeve të ...

Read More »