LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 148)

Ekonomi

Shpërthimi në KEK, Shqipëria do furnizojë me energji elektrike Kosovën

Shqipëria prej orës 15:00 të ditës së sotme do të ndihmojë Kosovën për të furnizuar me energji elektrike. Kjo pas shpërthimit në termocentralin Kosova A që shkaktoi 3 të vdekur dhe 13 të plagosur “Koorporata Elektroenergjitik Shqiptare prej orës 15:00 ...

Read More »

Buxheti, për periudhën janar-maj 2014, rriten të ardhurat 12.3%

Të ardhurat në buxhet për periudhën janar-maj 2014 arritën në rreth 125 miliardë lekë, duke u rritur me 12.3% në raport me të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas të dhënave paraprake të raportuara nga Ministria e Financave. ...

Read More »

Projekti TAP, Gjiknuri merr mbështetjen e azerëve për gazifikimin e Shqipërisë

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri po zhvillon një vizitë në Azerbaxhan. Në ditën e parë të qëndrimit në Baku, Ministri Gjiknuri u prit në një takim nga Ministri i Energjisë dhe Industrisë së Republikës së Azerbaxhanit Z.Natig Aliyev. Në ...

Read More »

Ministri Cani: Mund të marrim edhe 500 mln euro borxh në 2015

Shqipëria mund të marrë vitin e ardhshëm deri 500 milionë euro borxh përmes eurobondeve. Lajmi është konfirmuar për “Reuters” nga ministri i Financave të Shqipërisë, Shkëlqim Cani, i cili ka sqaruar se shuma përfundimtare do të përcaktohet nga kushtet që ...

Read More »

Rriten të ardhurat tatimore dhe doganat, bizneset të kthejnë kokën nga fshati

Të ardhurat nga Doganat dhe tatimet janë rritur, por kërkohen sektorë të rinj për zhvillimin ekonomik. Kështu deklaroi Kryeministri i vendit, Edi Rama, i pranishëm në konferencën “Sfida e zhvillimit ekonomik”. Ndërkohë, sipas Ambasadori Amerikan Aleksandër Arvizu evidentoi se një nga problemet ...

Read More »

Raporti i BB, Sayed: Ndërhyrje urgjente në sektorin e energjetikës dhe pensioneve

Shqipëria ka bërë progres në rrugën e reformave, por kërkohet ndërhyrje urgjente në sektorët e energjetikës dhe pensioneve. Kështu deklaroi përfaqësuesja e Bankës Botërore, Tahssen Sayed gjatë prezantimit të raportit mbi “Rishkimin e Financave Publike”, ku i pranishëm është dhe ...

Read More »

Ligji në Kuvend, taksë për kalimin në autostradat kryesore të vendit

Në autostradat kryesore të vendit do të paguhen para për të kaluar. Qeveria nëpërmjet një projektligji që ka depozituar në Kuvend ka parashikuar se akset kryesore të vendit të kalojnë në koncesion nga kompanitë private, pasi kostot për përballimin e ...

Read More »

Ligji për sektorin minerar, Gjiknuri “Do të mbyllen minierat e vjetra”

Ndryshon ligji për sektorin minerar. Opinioni i qeverisë shqiptare është se shfrytëzimi i pasurive natyrore përmes industrive nxjerrëse nuk ka dhënë impaktin e duhur në ekonominë e vendit për shkak të politikave jotransparente në dhënien e lejeve të shfrytëzimit nga ...

Read More »

BSH deklarate për stabilitetin financiar: Rreziqet në ulje

Banka e Shqipërisë, në mbështetje të kërkesës së nenit 69 të ligjit nr. 8269, datë 23.12.1997 “Për Bankën e Shqipërisë”, i ndryshuar, dhe të nenit 8 të ligjit nr. 9962, datë 18.12.2006 “Për bankat në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, ...

Read More »

Banka Botërore, Shqipëria e varur nga reformat

Banka Botërore konsideron se rritja ekonomike e Shqipërisë varet kryesisht nga reformat. Në raportin ekonomik të Bankës Botërore për Evropën Juglindore theksohet se ka pritshmëri pozitive për rritje ekonomike në Shqipëri. Sipas BB-së, Shqipëria duhet të vazhdojë reformat, pasi ka nevojë ...

Read More »