LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 156)

Ekonomi

Hipotekat, Muho: Kërkojmë akses në arkivat e shtetit turk

Kreu i Zyrës Qëndrore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme (ZRPP), Ilirjan Muho, ka deklaruar, gjatë një takimi me drejtorin e Projektit të Bankës Botërore për Regjistrimin Fillestar të Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri, Gavin Adlington, se institucioni që ai ...

Read More »

Turizmi, ja çfarë do të ndryshojë Bregdeti me “stacione plazhi”

Standardet e  turizmit bregdetar në Shqipëri pritet të ndryshojnë, duke rritur cilësinë për pushuesit. Si rrjedhojë, vendet turistike të bregdetit, për herë të parë, do të pajisen me “stacione plazhi”. Këto “stacione” do të jenë të pajisura me zonën e ...

Read More »

Ankandet, me 50% të vlerës së zhdoganimit

Makinat e konfiskuara që plotësojnë kushtet për qarkullim do të nxirren në ankand, vlera fillestare e të cilit do të jetë sa 50% e shumës së zhdoganimit të tyre. Sipas udhëzimit të ri të qeverisë lidhur me trajtimin e mjeteve ...

Read More »

Kush i jep automjetin dikujt që nuk ka patentë, gjobitet

Nëse dikush, që zotëron një mjet rrugor, ia jep për drejtim një personi, i cili nuk është i pajisur me lejedrejtim për mjetin në fjalë, atëherë zotëruesi i mjetit do të gjobitet. Kjo është masa e re, që parashikohet të ...

Read More »

Vetëm shëndetësia dhe arsimi rritje rrogash për 2015-2017

Ndërsa për pjesën dërrmuese të dikastereve qendrore do të kemi ngrirje të kostove për pagat, për tri vitet e ardhshme do të kemi rritje vetëm për Ministrinë e Shëndetësisë dhe atë të Arsimit. Sipas Programit Buxhetor Afatmesëm 2015-2017 të publikuar ...

Read More »

Çmimi i energjisë, Gjiknuri: Po analizojmë situatën, qëndrimin e bëjmë publik më vonë

Ministri i Industrisë dhe Energjitikës, Damian Gjiknuri paralajmëroi një reformë thelbësore në sektorin e energjisë, sektor për të cilin tha ai, po nuk u ndërmorën reforma do të shkojë në një gjendje shumë të keqe. “Duhen ndërmarrë reforma, pasi nëse ...

Read More »

Gaiani: Investitorët italianë, interes për sektorin energjitik në Shqipëri

Investitorët italiane shfaqin interes për sektorin e energjisë në Shqipëri. Këtë e ka shprehur ambasadori i Italisë në Shqipëri Massimo Gaiani gjatë forumit të organizuar nga Dhoma Italiane e Tregtisë dhe dhe Kёshilli Ekonomik Kombёtar, me mbështetjen e Bankёs Evropiane ...

Read More »

Fatura financiare për legalizimet, përfitojnë 20% ulje ata që paguajnë menjëherë

Zbulohen ndryshimet në ligjin e ri të legalizimeve, që pritet të miratohet nga Këshilli i Ministrave javën e ardhshme. Gazeta Panorama zbardh sot disa nga risitë që përmban drafti. Zbritje deri në 20% të vlerës së faturuar për parcelën ndërtimore nëse ...

Read More »

Kodi i ri Doganor, Rama: Raport i ri me biznesin, luftë korrupsionit

Kodi i ri Doganor, i cili do të hyjë në fuqi më 1 janar 2015, synon të vendosë një marrëdhënie të re të doganave dhe biznesit. Gjatë prezantimit të këtij kodi në qytetin e Durrësit, kryeministri Rama tha se theksi ...

Read More »

Pas energjisë pritet shtrenjtim për faturat e ujit të pijshëm

Ndërmarrjet e Ujësjellësit, të cilat nuk arrijnë të jenë efikase, pritet të mos subvencionohen më nga shteti. Kjo ishte një nga pikat kyçe, në fjalën e mbajtur të ministrit të Transportit dhe Infrastrukturës, Edmond Haxhinasto, gjatë analizës vjetore të sektorit ...

Read More »