LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 158)

Ekonomi

Ministria e Financave, ja si do paguhen detyrimet e prapambetura

Ministria e Financave ka publikuar sot udhëzimin për mënyrën e pagesës së detyrimeve të prapambetura. Ky udhëzim vjen pas firmosjes së marrëveshjes 3-vjecare me FMN-në, me vlerë 330 milionë Euro dhe miratimit të kësaj pakete ndihme për buxhetin në qeveri. Lidhur me ...

Read More »

Crawford: Legalizimi, e vetmja mënyrë për të fituar ndaj hashashit

E vetmja mënyrë për të fituar luftën kundër trafikut është të legalizohet dhe të taksohet prodhimi dhe tregtimi i marijuanës në Shqipëri. Këtë e ka shprehur Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri, Mark Crawford, në një intervistë dhënë ...

Read More »

Tregtimi i armëve, Shqipëria shton masat

Nga 18 shkurti 2014, Shqipëria u nënshtrohet ligjeve mjaft strikte kur vjen fjala te tregtimi i armëve. Që prej kësaj date, me ratifikimin në këtë datë nga Presidenti i Republikës të “Traktatit për tregtinë e armëve” të OKB-së, Shqipëria detyrohet ...

Read More »

Pas kërkesës, reagojne ndërtuesit: S’ia shesim Entit banesat

Shoqata e Ndërtuesve bën me dije se kompanitë nuk janë në gjendje t’i përgjigjen pozitivisht kërkesës së Entit Kombëtar të Banesave për ofrimin e apartamenteve me çmime të ulëta, për të mbuluar nevojat e të pastrehëve. Sipas Drejtorit Ekzekutiv të ...

Read More »

Gati lista me faturat e papaguara të 11 kompanive që kanë kryer punë publike

Autoriteti Rrugor Shqiptar ka përgatitur listën e kompanive që nuk kanë marrë paratë për punët e kryera në vepra publike dhe që do të shlyhen pas lëvrimit të këstit të parë të kredisë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Në total bëhet ...

Read More »

“Kush nuk shfrytëzon licensën, t’i hiqet”

Licensat koncensionare të hidrocentraleve, të cilat nuk janë zbatuar, Shteti pritet t’i nxjerrë përsëri në konkurim, në mënyrë që t’i fitojnë sipërmarrje të afta për të kryer investime. Ky ishte thelbi i fjalës së ministrit të Energjisë dhe Industrisë, Damian ...

Read More »

Shkeljet në punë, gati komisionet disiplinore

Për çdo shkelje në punë, punonjësit e administratës do të përballen me organet disiplinore, të cilat sipas ligjit, janë: Komiteti Kombëtar i Për-zgjedhjes, drejtuesit e lartë, komisioni disiplinor për nëpunësit e tjerë, si dhe eprori direkt i çdo të punësuari. ...

Read More »

Kreditë me probleme ranë me 23.3% në fund të 2013-s

Në fund të Dhjetorit 2013 kreditë me probleme ranë në nivelin më të ulët prej një viti. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, shkalla e kredive me probleme ra në 23.3%, nga 24.3% që kishte qenë në nëntor. Që ...

Read More »

Ahmetaj: Ekonomia nën potencial pengohet nga kartelet

Monopolet dhe pozitat dominuese kartel, që mbajnë shumë subjekte private në tregun vendas, janë shkaku i performancës jo të mirë ekonomike të vendit. Sipas ministrit të Zhvillimit Ekonomik dhe Sipërmarrjes, Arben Ahmetaj, ekonomia shqiptare po performon nën potencialin e saj dhe ...

Read More »

Ahmetaj: Ekonomia shqiptare performon nën potencialin e saj

Ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Sipërmarrjes, Arben Ahmetaj deklaroi të martën se ekonomia shqiptare po performon nën potencialin e saj. Në fjalën e tij, në ceremoninë e organizuar në 10-vjetorin e Autoritetit të Konkurencës, Ahmetaj theksoi se ngadalësimi i ekonomisë lidhet ...

Read More »