LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 160)

Ekonomi

Raporti i Bankës Botërore: Taksat në Shqipëri, më të larta së në rajon

Shqipëria renditet vendi i 146 në botë porsa i përket pagesës së taksave. Ky është përfundimi i raportit “Pagesa e taksave 2014”, i hartuar nga Banka Botërore. Raporti e konsideron të lartë nivelin e taksave mbi biznesin në Shqipëri, krahasuar ...

Read More »

Hyn në fuqi strategjia për shlyerjen e borxheve ndaj biznesit

Hyjnë në fuqi dy vendime të rëndësishme të qeverisë, miratimi i strategjisë së shlyerjes së detyrimeve të prapambetura ndaj biznesit dhe kriteret e dhënies me qira të pasurisë shtetërore. Dy vendimet janë botuar në Fletoren Zyrtare, çka i hap rrugë ...

Read More »

Viti 2013, borxhi publik arrin në 70.4% të PBB, ulet norma e interesit

Niveli në të cilin ka arritur borxhi publik i Qeverisë, gjatë vitit 2013, vlerësohet të kapë shifrën 883,849 milionë lekë. E thënë ndryshe, ky borxh përbën 65.08% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Këto janë shifrat, të cilat janë bërë ...

Read More »

Rama me shoqatën e sigurimeve: Sjellin zhvillim për Shqipërinë

Kryeministri Edi Rama zhvilloi sot një takim me përfaqësuesit e shoqatës së agjencive të sigurimeve. Në këtë takim u fol për problematikën dhe shqetësimet e publikut dhe të shoqatës në lidhje fushën e sigurimeve. Shefi i qeverisë theksoi se kjo ...

Read More »

Gjermeni: Po rishikojmë ligjin për turizmin

Në një intervistë me Zërin e Amerikës, nga Bostoni, ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit Eglantina Gjermeni tha se qeveria po risheh ligjin ekzistues të turizmit dhe paralelisht me të, po punon për një strategji afatmesme për periudhën 2014-2020. “E ...

Read More »

Biznes Albania drejtoreshës së Tatimeve: Kontrollet e tatimeve të grupohen, jo selektive

Kreu i Biznes Albania, Luan Bregasi zhvilloi ditën e sotme një takim me drejtoreshën e Tatimeve, Brisejda Shehaj, ku u diskutuan marrëdhëniet mes biznesit dhe administratës. Bregasi i deklaroi drejtoreshës që kontrollet e tatimeve të grupohen dhe të mos jenë ...

Read More »

Paditë, Strasburgu letër për 60 pronarë shqiptarë

Qeverisë i është vendosur një kufi kohor deri në 5 mars për të informuar mbi zgjidhjen në mirëkuptim të çështjes së pronarëve shqiptarë që kanë fituar paditë kundër shtetit në gjykatën e Strasburgut. Nga ana tjetër, qeverisë i është lënë ...

Read More »

BERZH: Shqipëria e para në Europë për kreditë e këqija

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), në një studim të fundit të sajin e ka renditur Shqipërinë si vendin e parë në Europë për nivelin e kredive bankare me probleme. Sipas këtij studimi, Shqipëria ka nivelin më të lartë të ...

Read More »

Dokumenti fiskal: Brenda 2014 privatizohen asetet dhe aksionet shtetërore të shoqërive

Qeveria ka përcaktuar që Brenda vitit 2014 të privatizohen aksionet dhe asetet shtetërore të shoqërive në sektorët jo-strategjikë. Kjo përcaktohet në dokumentin fiskal të Qeverisë për periudhën 2014-2016. Dokumenti parashikon privatizimin e aksioneve shtetërore në OSSH, Albtelekom, ndërsa për Albpetrolin ...

Read More »

Sigurimi i automjeteve, ulet sërish tarifa vjetore e TPL-së

Tarifa e sigurimit të detyrueshëm, TPL, për automjetet është rikthyer ditën e djeshme në nivelin e mëparshëm, që ishte rreth 16,500 lekë. Pak ditë më parë, shoqeria publike e sigurimeve, INSIG, rriti tarifën e TPL-së në rreth 22,000 lekë. Kjo ...

Read More »