LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 161)

Ekonomi

Sigurimi i automjeteve, ulet sërish tarifa vjetore e TPL-së

Tarifa e sigurimit të detyrueshëm, TPL, për automjetet është rikthyer ditën e djeshme në nivelin e mëparshëm, që ishte rreth 16,500 lekë. Pak ditë më parë, shoqeria publike e sigurimeve, INSIG, rriti tarifën e TPL-së në rreth 22,000 lekë. Kjo ...

Read More »

Shiten katër kompani, lista e privatizimeve strategjike

Gjatë dy viteve të ardhshme, qeveria planifikon të privatizojë thuajse çdo kompani të rëndësishme publike ende në pronësi të shtetit. Në programin ekonomik e fiskal të Shqipërisë për periudhën 2014 – 2016, Këshilli i Ministrave bën publik projektin për privatizimin ...

Read More »

Legalizim falas? Qeveria: Vjelim 52 milionë dollarë në 4 vite

Qeveria, ka në plan që deri në vitin 2017 të arkëtojë nga pagesat e legalizimeve të ndërtimeve pa leje, afërsisht 52 milionë dollarë. Sipas “Programit ekonomik e fiskal të Shqipërisë për periudhën 2014 – 2016”, të publikuar në Fletoren Zyrtare, ...

Read More »

Drafti i financave, u hiqen gjobat “elektorale” bizneseve

Qeveria po përgati një draft që parashikon faljen e gjobave, të cilat janë vënë nga Tatimet dhe Doganat, gjatë periudhës 1 mars e deri në 31 gusht të vitit 2013. Kjo periudhë kohore përkon me fillimin e fushatës zgjedhore të ...

Read More »

Cani me sektorin bankar, diskutohet shlyerja e detyrimeve të ish-qeverisë Berisha ndaj privatëve

Shumë shpejt pritet të firmoset marrëveshja e huas me Fondin Monetar Ndërkombëtar, me vlerë 350 milionë dollarë. Ky fond do të shkojë për të shlyer detyrimet e papaguara të qeverisë shqiptare ndaj kompanive private. Në kuadër të zhvillimeve të fundit, ...

Read More »

Rritja e siguracionit të mjeteve Braçe: Hetim kartelit të krijuar

Rritja e menjëhershme e pagesës së sigurimit TPL për automjetet, ka bërë që kreu i Komisionit për Ekonominë në Kuvend, Erjon Braçe të kërkojë, hetime he sqarime të menjëhershme nga Institucionet për kartelin në Sigurime, përfshirë edhe kompaninë publike INSIG. ...

Read More »

Ish-drejtuesi i Bechtel akuzë për mashtrim dhe pastrim parash

MARYLAND – Një ish-përfaqësues ekzekutiv i Kompanisë Bechtel, e cila në Shqipëri ka ndërtuar rrugën e Kombit nga Rrësheni e deri në Kalimash, së bashku me dy tunelet e Thirrës, është akuzuar për ryshfet nga një kompani e energjisë. Një prokuror ...

Read More »

Ja harta e 105 ‘pikave të zeza’ në segmentet kombëtare rrugore

Në rrjetin e rrugëve kombëtare, sipas statistikave të organeve të Transportit, ekzistojnë 105 pika me mundësi të lartë për të pësuar një aksident rrugor me pasoja fatale. “Shqiptarja.com” zbardh zonat ku ekzistojnë këto 105 pika të rrezikshme, ose siç emërtohen ...

Read More »

INSTAT: Në janar inflacioni 1.7 % çmimi naftës u rrit me 4 për qind

Çmimi i naftës pas hyrjes në fuqi të taksës së re mbi karbonin u rrit menjëherë me 3,9 % për gazoilin dhe 3,5 % për benzinin gjatë muajit janar, krahasuar me dhjetorin e vitit të kaluar. Këtë e bën të ...

Read More »

Buxhuku: Qeveria të marrë masa kundër monopoleve dhe korrupsionit

Nisur nga problematika shqetesuese, shfaqur së fundi me përplasje të ashpra konkurenciale, që shkojnë deri në cënimin e sigurisë së jetës, Konfindustria kërkoi sot që qeveria dhe vendimarrja politike të marrin masa të jashtëzakonshme, që Shqipëria të mos dalë nga ...

Read More »