LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 162)

Ekonomi

Skema e re e pensioneve, Veliaj: Reforma e domosdoshme

Nëse skema e pensioneve në Shqipëri nuk reformohet, sipas Ministrit të Mirëqenies Sociale, Erion Veliaj, e nesërmja do të jetë një katastrofë financiare për të gjithë. Erion Veliaj e ka bërë të ditur këtë sot në mbledhjen e parë të ...

Read More »

BSH: Viti 2014, ekonomia shqiptare shmang recensionin

Ekonomia shqiptare pritet të ketë një rritje të lehtë gjatë vitit 2014. Kështu janë shprehur ekspertët e Bankës së Shqipërisë, gjatë prezantimit të raportit të Politikës Monetare për 3-mujorin e katërt të vitit 2013. Arsyeja për këtë është është kryesisht ...

Read More »

Ahmetaj: Qiraja 1 euro për ambientet kursimet tani kthejini në vende pune

Qeveria ka nisur që të marrë në konsideratë kërkesat e bizneseve të fasonëve, të cilët kërkojnë më shumë lehtësira në aktivitetin e tyre. Për këtë qëllim, asetet shtetërore të papërdorura do të vihen në dispozicion të biznesit fason, vetëm me ...

Read More »

Shqipëri-Kosovë, marrëveshje për treg të përbashkët të turizmit

Zhvillimi i paketave të përbashkëta turistike, zgjerimi i veprimtarisë së operatorëve turistikë dhe shtimi i numrit të turistëve në Shqipëri dhe në Kosovë janë pikat kryesore të marrëveshjes së nënshkruar sot në fushën e turizmit mes Ministrisë së Zhvillimit Urban ...

Read More »

VKM: Fasonët nga sot automatikisht qira një euro

Në një VKM të veçantë, janë përcaktuar dje kriteret e dhënies me qira apo enfiteozë të pronave shtetërore. Në të, interesante është veçanërisht pjesa ku përcaktohet dhënia me qira me çmimin simbolik një euro, për oferta investimi të larta apo ...

Read More »

Ç’ka po shkakton turbulencë në tregjet në zhvillim?

Nga Charles RECKNAGEL   Nëse diçka është emërues i përbashkët këto ditë në tregjet në zhvillim, atëherë ajo është turbulenca. Por, shtrohet pyetja se sa e përhapur është kjo turbulencë? Prej fillimit të vitit, investitorët janë larguar nga tregjet në ...

Read More »

Raporti: 139 mijë mjete nuk e kanë kryer kontrollin teknik

Në Shqipëri qarkullojnë rreth 139 mijë mjete, ose 31,3% e totalit, të cilat nuk i janë nënshtruar kontrollit teknik. Shifra alarmante vjen përmes Raportit të Sigurisë Rrugore për vitin 2013, të publikuar nga Ministria e Transporteve. “Nëse në vitin 2013 ...

Read More »

Gjiknuri takim për TAP: Do hapë mijëra vende pune në Shqipëri

Gazsjellësi TAP për Shqipërinë është një projekt shumë i rëndësishëm që do e ndryshojë edhe faqen e vendit. Është ministri i Industrisë dhe Energjitikës, Damian Gjiknuri, i cili foli në një takim me komitetin që është ngritur për këtë projekt. ...

Read More »

BSH: Shtrëngohen kushtet për marrjen e kredive, rritet kërkesa

Standardet e kredive të dhëna për bizneset u shtrënguan për 3-mujorin e katërt të vitit 2013. Kjo tregon se kërkesat që duheshin plotësuar nga bizneset për të marrë kredi në banka ishin bërë më të rrepta. Përsa u përket standardeve ...

Read More »

Biznesmenët mashtrues, 1 mln usd dëm shtetit nga shmangia e TVSH

Rreth 1 milion dollarë është dëmi i shkaktuar nga biznesmenët e arrestuar pak ditë më parë, të cilët akuzohen për shmangie të TVSH-së në fushën e kromit, ndërtimit dhe kartave rimbushëse telefonike. Ndërkaq, të tjera akuza rëndojnë mbi 2 biznesmenët ...

Read More »