LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 170)

Ekonomi

Fullani: Norma bazë e interesit 3%, niveli më i ulët historik

Këshilli Mbikqyrës i Bankës së Shqipërisë ka vendosur që të ulë sërish normën bazë të interesit me 0.25 pikë përqindje. Kjo ulje vjen vetëm 20 ditë pas uljes së bërë në 27 nëntor të këtij viti, kur norma e interesit ...

Read More »

Rritja ekonomike 2.1% në 2014, ndërsa ulja e borxhit publik arrihet pas vitit 2015

Në Konferencën e kryetarëve Ministri i i i Financave, z.Shkëlqim Cani po paraqet projektligjin ” Buxheti i Shtetit për vitin 2014″ dhe “Paketën Fiskale”. Ministri paraqiti pr/buxhetin dhe paketën fiskale. Sipas Canit  niveli i investimeve publike është më i lartë ...

Read More »

Buxheti 2014: Qeveria, detyrimet ndaj biznesit 39.2 mld lekë

Këshilli i Ministrave ka miratuar të shtunën pasdite projektbuxhetin e vitit 2014. Për herë të parë, në këtë buxhet përfshihet si një zë i veçantë pagesa e detyrimeve ndaj biznesit, në masën 39 miliardë lekë. Sipas projektbuxhetit të përgatitur nga ...

Read More »

MF: 423,643 persona janë të siguruar, 5000 paguhen mbi 200 mijë lekë

Mbi 5000 individë që punojnë në Shqipëri kanë pagë mujore më të madhe se 200,000 lekë të reja. Në një vend si Shqipëria, ku ekonomia është në një gjendje të vështirë kjo është një e dhënë e vështirë për t’u ...

Read More »

Rama mbledh qeverinë, para ministrave drafti i buxhetit

Kryeministri Rama do të mbledhë sot në orën 10:00 Këshillin e Ministrave, ku pritet të miratohet buxheti për vitin 2014, i cili do të shoqërohet edhe me paketën fiskale. Për hartimin e buxhetit janë konsultuar edhe partnerët ndërkombëtarë: Banka Botërore ...

Read More »

Buxheti 2014, vjen drafti sot në qeveri, ja taksat për pagat

TIRANE– Ditën e sotme Qeveria pritet të miratojë buxhetin për vitin 2014, i cili do të shoqërohet edhe me paketën fiskale. Për hartimin e buxhetit janë konsultuar edhe partnerët ndërkombëtarë: Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. Jo shumë kohë më ...

Read More »

Turizmi gjatë 9-mujorit del me minus 41 mln euro

TIRANE- Për Qeverinë, turizmi është një nga pikat kyçe të zhvillimit ekonomik të vendit. Ndërkohë që të dhënat tregojnë se duhet ende shumë punë për ta kthyer turizmin në një sektor efikas të ardhurash ekonomike. Gjatë këtij 9-mujori, rezultoi se të ...

Read More »

Realizohet lidhja e dytë me fibra optike mes Shqipërisë dhe Kosovës

TIRANE- Realizohet lidhja e dytë me fibra optike mes Shqipërisë dhe Kosovës ALBtelecom ka përfunduar punimet për realizimin e sistemit me fibra optike që lidh Shqipërinë me Kosovën. Kjo lidhje koneksioni, mjaft e nevojshme për rritjen e kapaciteteve mes dy vendeve, ...

Read More »

Tryeza, Peleshi: Investimet italiane në Shqipëri janë mbi 700 mln euro

TIRANË – Zv/Kryeministri Niko Peleshi, mori pjesë sot në konferencën për përzgjedhjen e projekteve në kuadrin e Programit Italo-Shqiptar të Konvertimit të Borxhit për Zhvillim. Duke fokur në këtë aktivitet, Peleshi e cilësoi Italinë, partnerin strategjik të 20 viteve të fundit, ...

Read More »

Paketa e re fiskale 2014, rritet mosha e pensioneve edhe për deputetët

Në draftin për pa ketën e re fiskale, Ministria e Financave propozon rritje të moshës së pensioneve si për meshkujt, ashtu edhe për femrat, gjë që parashikohet të sigurojë kursime në buxhetin e shtetit. Në draft specifikohet se mosha e ...

Read More »