LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 32)

Ekonomi

Dy aeroporte të rinj në Korçë dhe Vlorë. Ja plani!

Paketa “One Billion”, paketa më e madhe e investimeve e hartuar ndonjëherë nga qeveria shqiptare mund të financojë ndërtimin e dy aeroporteve të rinj në Shqipëri, gjatë tre viteve të ardhshme. Ndonëse një vendim i tillë nuk është marrë ende, ...

Read More »

Standard & Poor’s: Financat shqiptare vlerësohen me B+

Kompania ndërkombëtare e vlerësimeve financiare “Standard and Poor’s” ka publikuar raportin e radhës për vlerësimin e financave shqiptare. Sipas “Standard and Poor’s rritja ekonomike do të jetë solide gjatë viteve 2017 – 2020, pavarësisht rrëshqitjeve buxhetore, për shembull, për shkak ...

Read More »

Investimet e huaja në Shqipëri, në trend pozitiv rritës

Nga Genti Beqiri Fluksi hyrës i IHD në Shqipëri ka ruajtur një trend rritës pozitiv gjatë viteve. Për vitin 2015, referuar të dhënave të Bankës së Shqipërisë, Shqipëria ka thithur më shumë investime te huaja krahasuar me vitin e kaluar, ...

Read More »

Paketa “One Billion”: Dy aeroporte të rinj në Korçë dhe Vlorë

Paketa “One Billion”, paketa më e madhe e investimeve e hartuar ndonjëherë nga qeveria shqiptare mund të financojë ndërtimin e dy aeroporteve të rinj në Shqipëri, gjatë tre viteve të ardhshme. Ndonëse një vendim i tillë nuk është marrë ende, ...

Read More »

“Shpërblimi” nga Banka Botërore: Shqipëria, gati për hapin e madh

Ditën e martë, Bordi i Drejtorëve të Bankës Botërore në Uashington miratoi një hua prej 70 milionë dollarësh për Shqipërinë, para që do të përdoren për të rritur në mënyrë të ndjeshme potencialet e Shqipërisë për të përthithur investitorë të ...

Read More »

Tirana nuk do të ketë më trafik. Ja si do të zgjidhet problemi

Projekti prej 1 miliardë euro, që do të zbatohet gjatë tre viteve të ardhshme, duke transformuar plotësisht infrastrukturës rrugore, arsimore dhe shëndetësore në vend, do të zgjidhë përfundimisht edhe problemin e trafikut të rënduar të Tiranës. Në kuadër të kësaj ...

Read More »

Gjiknuri takon bordin e kompanisë shtetërore holandeze të gazit

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri priti sot në takim një delegacion të kompanisë shtetërore të gazit në Hollandë “Gasunie”. Grupi kryesohej nga shefi ekzekutiv Han Fennema dhe përbëhej nga anëtarët e bordit drejtues Rene Oudejans,  Ulco Vermeulen, Annie ...

Read More »

Gjiknuri takon bordin e kompanisë shtetërore holandeze të gazit

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri priti sot në takim një delegacion të kompanisë shtetërore të gazit në Hollandë “Gasunie”. Grupi kryesohej nga shefi ekzekutiv Han Fennema dhe përbëhej nga anëtarët e bordit drejtues Rene Oudejans,  Ulco Vermeulen, Annie ...

Read More »

Këndoni në klube nate? Tatimet- artistëve: Do paguani taksa!

Këngëtarë, DJ, piktorë, animues festash, dizajnerë, regjisorë apo krijues të çdo arti pamor nuk do mund të ushtrojnë më profesionin pa paguar taksat. Administrata Tatimore i është drejtuar kësaj kategorie me një urdhër, ku u bën thirrje të regjistrohen konform ...

Read More »

Si duhet të qëndrojë dushi fikur apo ndezur që mos harxhojë energji, flasin ekspertët

Në shumicën prej familjeve ekziston shpesh dilema ta lënë gjithmonë ndezur dushin, apo ta fikin dhe ta ndezin vetëm kur ju nevojitet për të kursyer energji eklektike. Shumica e njerëzve mendon se është më mirë që dushi të rrijë ndezur ...

Read More »