LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 8)

Ekonomi

Infrastruktura/ Si do ta ndikojnë investimet e qeverisë ekonominë shqiptare?

Infrastruktura konsiderohet nga ekspertët e fushës si një term heterogjen që përfshin si “infrastrukturën sociale” (pra shkollat, kopshtet, spitalet), ashtu edhe  “infrastrukturën ekonomike” (tërësinë e elementëve si energjia, uji, transporti, komunikimi dixhital, etj). Është e vërtetë se shfrytëzimi i energjisë, ...

Read More »

Nga 1 prilli, TVSH për të gjithë bizneset me xhiro 2 milion lekë/vit

Do të fillojë të zbatohet nga 1 prilli i vitit të ardhshëm ndryshimi i regjimit të TVSH-së për biznesin e vogël. Duke zbatuar Nenin 117 të ligjit për TVSH-në, që autorizon Këshillin e Ministrave të vendosë pragun minimal të xhiros ...

Read More »

Rama: Projekti i Rrugës së Arbërit do të bëhet me gjysmën e kostos krahasuar me projektin e vjetër

“Dibra do të jetë oborri i metropolit”. Kryeministri Edi Rama, së bashku me ministrat zhvilloi këtë të shtunë një takim me banorët e Peshkopisë për planin e zhvillimit dhe shërbimet. Një nga projektet më madhore, Rruga e Arbrit, sipas kryeministrit ...

Read More »

Gjigandi i varfër i naftës me kontraktorë të pasur/ Prapaskenat e betejës së qeverisë me Bankers Petroleum

Dy raportet e ekspertëve mbi mosmarrëveshjet mes palës shqiptare dhe kompanisë Bankers Petroleum mbi kostot e nxjerrjes së naftës për vitin 2011 të siguruara nga BIRN tregojnë se paneli i ekspertëve konkludoi në disa raste se Bankers ka kryer shkelje ...

Read More »

Kompania azere përgatit planin për gazifikimin e Shqipërisë

Pas përfundimit të gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline, Shqipëria pritet të ketë edhe një rrjet të organizuar të shpërndarjes së gazit brenda vendit. Ashtu siç u dakordësua edhe më herët me kompaninë “Socar”, shumë shpejt pritet të fillojë masterplani për gazifikimin ...

Read More »

“Infrastruktura për Shqipërinë që duam”/ Rama tregon rrugët e reja që do të ndërtohen në Shqipëri nga Veriu në Jug

Kryeministri Edi Rama ka diskutuar me grupet e interesit kompanitë dhe sipërmarrjet për buxhetin e rrugëve për vitin 2018. Qeveria do të ketë një politikë agresive për sistemin e kontratave në ndërtimin e rrugëve, për “të mos lënë hapësira të ...

Read More »

Shqipëria, plumba për NATO-n. Do prodhohen në Mjekës

Për këtë arsye Ministria e Mbrojtjes dhe qeveria kanë menduar që këto uzina të rivihen në punë nëpërmjet partneritetit me privatët, si dhe me firmat e prodhimit të armëve dhe municioneve të vendeve të zhvilluara anëtare të NATO-s. I tillë ...

Read More »

Një lajm i mirë për ekonominë vjen nga larg

Ideja për të ndërtuar një rrjet të gazit në të gjithë Shqipërinë, një projekt me përfitime kolosale për ekonominë kombëtare është duke u konkretizuar. Qeveria shqiptare dhe ajo azere sapo kanë firmosur një marrëveshje, e cila shërben si një lloj ...

Read More »

Rreth 34 miliard lekë do shpenzohen për rrugën e Arbrit, nëntori muaji që i hap rrugë punimeve

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njoftoi pak ditë më parë se Gjoka Konstruksion ishte kompania që kishte plotësuar kushtet e dokumentacionit tekniko-ligjor, si dhe një ofertë për ndërtimin e Rrugës së Arbrit. Në njoftimin zyrtar pranë Agjencisë së Prokurimit Publik ...

Read More »

Vitin e ardhshëm libra falas për nxënësit nga klasa I-IX

Vitin e ardhshëm shkollor, fëmijët në arsimin e detyrueshëm nga klasa I-IX do të përfitojnë libra falas. Ministria e Arsimit parashikon në buxhetin e arsimit përfshirjen e këtij projekti për të lehtësuar familjet në të gjithë vendin. Ky është një ...

Read More »