LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi (page 80)

Ekonomi

Loja e rrezikshme e qeverisë me Bankers Petroleum

Insistimi i qeverisë së kryeministrit Edi Rama për t’i mbajtur të bllokuara llogaritë bankare të kompanisë së naftës Bankers Petroleum përkundrejt një vendimi gjykate ndërkombëtare po minon çështjen e shtetit shqiptarë në arbitrazh.  Autor: Gjergj Erebara | BIRN | Tiranë ...

Read More »

Bankers presion qeverisë, mbyll gjysmën e puseve

Kompania ka ulur ndjeshëm prodhimin sot me rreth 1000 fuçi në ditë në kushtet kur e ka të pamundur ta eksportojë atë. Kompania derdh në buxhet 5 milionë dollarë në muaj. Bankers nuk mund të të paguajë rentën minerare dhe ...

Read More »

Dollari bie nga kulmi shumë vjeçar

Dollari u tërhoq sërish të martën, pasi iu afrua nivelit më të lartë 13-vjeçar kundrejt një shporte monedhash, teksa tregtarët blenë sërish euron, ‘në depresion’ të gjatë nga pritshmëritë e politikës agresive lehtësuese nga ana e Banks Qendrore Europiane. Euro ...

Read More »

Ja si do ta ndërtojnë autostradën Mali i Zi-Shqipëri kinezët!

“China Pacific Construction Group”, kompania kineze e ndërtimit, më e madhja për nga të ardhurat, nënshkroi një marrëveshje me vlerë 1,72 miliardë dollarë për ndërtimin e një autostrade midis Malit të Zi dhe Shqipërisë. Sipas kryeministrisë, njoftimi ështërë i ditur ...

Read More »

Ja cilat janë kushtet e Gjermanisë për punëtorët nga Ballkani!

Shqiptarët nuk kanë shanse për azil politik, por Gjermania do të hapë rrugën për ardhjen legale të fuqisë punëtore nga vendet Ballkanit, thotë Anette Kramme, në bisedë me Deutsche Wellen. Migracioni dhe refugjatët janë aktualisht ndër temat më të rëndësishme ...

Read More »

Maqedonia nxjerr zbuluar qeverinë shqiptare, mori borxh me 4.7%

Qeveria e Maqedonisë mori 270 milionë euro borxh në tregjet ndërkombëtare me një interes gati 1% më të ulët se sa Shqipëria. Ministria maqedonase e Financave njoftoi se interesi mesatar për eurobondin 270 milionë euro rezultoi 4.875%, kur vetëm një ...

Read More »

E vërteta: Buxheti ka qenë me suficit primar edhe në 2010!

Ndryshe nga pretendimet e Financave dhe Ekonomisë se buxheti do të dalë me suficit primar për herë të parë në 20 vitet e fundit, të dhënat historike të Ministrisë së Financave tregojnë se ky tregues ka qenë pozitiv, në 0.3% ...

Read More »

“Durrës-Kukës“ kërkon sërish parà: Debatet qeveri-opozitë

Gjashtë vite pas përurimit zyrtar, rritja e faturës për rrugën “Durrës-Kukës” nuk ka të ndalur. “Ka thithur nga paratë e shqiptarëve rreth 1,4 miliardë deri më sot dhe nuk ka mbaruar. Në një përllogaritje paraprake që ka bërë Komisioni Europian ...

Read More »

Farmacistë, noterë e avokatë, 22 317 lekë më shumë sigurime çdo muaj

Të gjithë ata persona, të cilët ushtrojnë një nga profesionet e lira, si të vetëpunësuar do të paguajë çdo muaj 17.257 lekë më shumë për sigurimet shoqërore. Rritja i atribuohet ligjit të ri “Për sigurimet shoqërore”, i cili përcakton se ...

Read More »

Maqedonia tërhiqet nga bllokimi i prodhimeve bujqësore shqiptare

Në kuadër të Marrëveshjes CEFTA, u zhvilluan sot në Chisinau të Moldavisë diskutimet teknike mes vendeve të rajonit, aty ku Shqipëria ngriti çeshtjen e bllokimit të produkteve të freskëta bujqësore nga pala maqedonase. Shqipëria u përfaqësua ‎nga Zv.Ministri i MZHETTS, ...

Read More »