LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti (page 97)

Shendeti

Si të dobësoheni pa mbajtur dietë?

Për t’u dobësuar ndonjëherë nuk është e nevojshme të mbajmë dieta drastike duke vuajtur për ditë të tëra. Konsumimi i rregullt i ushqimeve me pak kalori si perimeve apo pemëve për një kohë të gjatë do të na ndihmonte vërtet. ...

Read More »

Çka të konsumoni për një zemër të shëndetshme?

Disa ushqime mund të veprojnë si një kurë e vërtetë për enët e gjakut, ndërsa disa të tjera mund të sjellin bllokimin e arterieve dhe të shkaktojnë probleme serioze. Mësoni se çfarë duhet dhe çfarë nuk duhet të konsumoni, për ...

Read More »

Këshilla për ushtrimet që do ju formësojnë trupin

Për të pasur një trup të formësuar pavarësisht peshës ideale që keni është e rëndësishme të ushtrohen disa lloje të caktuara ushtrimesh. Kjo mund të bëhet jo vetëm duke vajtur në palestër por edhe duke u ushtruar në shtëpi në ...

Read More »

Ushqimi gjatë kohës sa jeni të sëmurë

Edhe pse nuk është shumë ftohtë, lehtë mund të sëmureni nga të ftohtit. Shumica e njerëzve sëmuren nga të ftohtit gjatë stinës së pranverës dhe vjeshtës. Në rast se prekeni nga ftohja, ju këshillojmë se çfarë duhet të hani e ...

Read More »

Ushqehuni shëndetshëm në bazë të grupit të gjakut

Në bazë të grupeve të gjakut renditen ushqimet që na bëjnë mirë dhe ushqimet që nuk i përshtaten organizmit tonë. Për të ditur se cilat janë ushqimet që duhet të konsumojmë në mënyrë që të ushqehemi shëndetshëm duhet të dimë ...

Read More »

Rrëfimi i një vajze me sindromën e rrallë të mungesës së mitrës

Më 16 dhjetor të vitit 2010, një gjinekologe shtatë muajshe shtatëzën hyri në dhomën time të spitalit dhe më tha se isha diagnostikuar me një sindromë shumë të rrallë të quajtur “Mayer-Rockitansky-Kuster-Hauser” ose shkurt MRKH. Ajo më sqaroi se kisha ...

Read More »

Veprimet që e largojnë kokëdhimbjen

Të gjithë e dinë se barnat popullore dhe disa veprime të lashta shpesh janë më efektive se sa produkte kimike nga barnatoret. Kështu gjyshërit tani i kanë aplikuar disa metoda për shërimin e kokëdhimbjes, të cilat edhe sot mund t’i ...

Read More »

Mitet e gabuara që lidhen me ushqimin

Faktorë të caktuar ndikojnë në funksionimin e metabolizmit tonë. Por jo vetëm ato. Sjellje të ndryshme ndikojnë gjithashtu në organizmin e njeriut. Pesha, të qenit të shëndetshëm, dieta ndonjëherë ngatërrohen sepse ushqime të caktuara kanë krijuar mite që në shumë ...

Read More »

Arsyet e papritura nga të cilat shtoni peshë

Nëse peshorja juaj nuk pasqyron stilit tuaj të shëndetshëm, mund të ketë disa arsye të fshehura për këtë. Edhe pse nëpërmjet ushqimit dhe aktivitetit fizik mundemi mjaft të ndikojmë në mënyrën se si dukemi, megjithatë disa gjëra nuk varen nga ...

Read More »

Krijohet kontraceptivi i ri me funksion të dyfishtë

Shkencëtarët kanë krijuar një lloj të ri kontraceptivi me funksion të dyfishtë, për të mbrojtur nga shtatzania dhe nga sëmundja HIV. Kontraceptivi është projektuar për të ndihmuar gratë në vendet më të varfëra të botës, ku ai nuk është në ...

Read More »