LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Teknologji (page 84)

Teknologji

Prindërit përgjojnë profilin e FB së fëmijëve

Shumica e prindërve pranojnë se përgjojnë rregullisht profilin në Facebook të fëmijëve pasi mendojnë se kjo gjë është e nevojshme për të kontrolluar personat me të cilët ata mbajnë lidhje. Sondazhi me rreth 2000 prindër të fëmijëve 10-17 vjeç nga ...

Read More »

Çfarë modeli të Smartphone-ve të zgjedhim?

  Jemi dëshmitarë të zhvillimit dhe evoluimit të vrullshëm të teknologjisë në shumë sfera dhe fusha të ndryshme, sidomos të asaj telefonike. Si pasojë e kësaj, telefonat e mençur çdo ditë e më shumë po gjejnë përdorim më të madh ...

Read More »

Sony, nxjerr një paruke “inteligjente”

Tridhjetë e pesë vjet pas kasetofonit dhe kufjeve, Sony dëshiron për të vënë  përsëri diçka në kokë. Ideja e radhës hidhet nga dy shpikësit japonezë, të cilët pretendojnë se do bëjnë të mundur një paruke “inteligjente”. Për sa i përket ...

Read More »

Hidhet në det anija më e madhe e ndërtuar ndonjëherë

Hidhet në lundrim anija më e madhe e ndërtuar ndonjëherë. Anija e pagëzuar me emrin “Prelude” mjeti lundrues gjigant është vepër e kompanisë naftënxjerrëse “Shell”. “Monstra e detit” është e gjatë 488 metra dhe e gjërë 74. Ajo do të ...

Read More »

“Amazon Prime Air”, posta do fluturojë me otokopterë

Adresa e blerjeve elektronike Amazon, ka zbuluar projektin e saj më të fundit. Bëhet fjalë për një metodë të re të shpërndarjes së mallrave të blera. Së shpejti disa robotë të vegjël flutures pa pilotë të cilët ngjajnë me helikopterët ...

Read More »