LAJMI I FUNDIT
Home . Opinione (page 229)

Opinione

Angazhimi i Thaçit për Serbinë brenda Kosovës

Nga Albin KURTI Kudo që serbët janë të përfaqësuar në institucionet e Kosovës, po ndodh dyzimi përmes një nënndarjeje të veçantë për përfaqësimin e Asociacionit/Bashkësisë së komunave me shumicë serbe. Ndryshimet e ligjeve po bëhen gjithandej, sepse gjithandej duan t’i ...

Read More »

Mbi debatin për taksat

Nga Fatos LUBONJA Debati mbi taksat gjatë këtij muaji nxori në shesh disa kalçifikime njëzet-vjeçare në mendësinë e shqiptarëve që, sipas meje duhen lëvizur vendit, nëse mendojmë të krijojmë një shtet dhe komunitet të aftë për të qëndruar në këmbë ...

Read More »

Europa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”

Nga Gjergj META Me qëllime të mbrapshta në këto ditë ka gjarpëruar në Shqipëri idea se mosmarrja e vendit kandidat nga Europa është bërë për shkak të pranisë të pranisë së myslimanëve në Shqipëri. Një demagogji më djallëzore se kjo nuk ...

Read More »

Kosovarët, më besnikët në rajon ndaj shtetit

Nga Halil MATOSHI Kosovarët për nga besnikëria (lojaliteti) ndaj shtetit janë të parët në rajon, madje para Shqipërisë!? Kosova është vend lehtë i qeverisshëm dhe për këtë sundohet e vidhet me lehtësi të padurueshme nga kriptonacionalistë dhe tregtarë flamujsh e qeniesh ...

Read More »

Aktorët, këta minatorë të artit…

TEODOR LAÇO  Nga të gjitha fjalët që përcjellin vdekjen e një njeriu, për artistin ajo më e gjetura është: “U shua”. Shuhet një dritë. Territ i shtohet një zgavër. Por nuk është një pus i thatë. Gjithkush që do të ...

Read More »

Meqë ra fjala te Teatri

Nga Stefan ÇAPALIKU Pas rrotull tetë vjetësh në qeverinë shqiptare ra edhe një herë fjala te Teatri. Po bukur fort! Duhet thënë që në krye se fjala për Teatrin në qeveritë tona bie sa herë që kujtohen për drejtorin e ...

Read More »

Jetë të gjatë “Zanit të Naltë”

BESNIK MUSTAFAJ Zani i Naltë”, revistë shkencore dhe kulturore, botim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, mbushi në fund të kësaj vjeshte 90 vjet. Njësoj si 100-vjetori i “Hyllit të Dritës”, edhe ky 90-vjetor i “Zanit të Naltë” përbën një ngjarje ...

Read More »

Një guidë për turisten Eglantinë!

Nga Ardi Malaj Kemi parë dhe dëgjuar të flitet për turizmin dhe problematikën që e shoqëron atë, duke u hequr të gjithë si ekspertë që e njohin çështjen, dhe duke bërë edhe analizën e zhvillimit të turizmit në Shqipëri, megjithëse ...

Read More »

Drejtësia përtej ekranit. A ka vend për reformë ?

Nga Artan FUGA Para disa ditësh nëekranin e televizionit u panë pamje të filmimeve ku përgojoheshin gjyqtarë enjerëz të drejtësisë nga njerëz që jepnin lekë e bënin deklarata për korrupsionnê sistemin e gjyqësorit. Ndonjë sekretar a gjyqtara prokuror u pushua ...

Read More »

Mbi ndërtimin dhe shembjen e pallatit të Vlorës

Nga Fatos LUBONJA Çështja e pallatit të ashtu quajtur të Vlorës nuk është bërë më kot temë e ditës. Te ngritja e atij pallati reflektohen thuajse të gjitha problemet që na kanë sjellë në gjendjen kritike ku ndodhemi dhe, njëherësh, ...

Read More »