LAJMI I FUNDIT
Home . Opinione (page 230)

Opinione

Meqë ra fjala te Teatri

Nga Stefan ÇAPALIKU Pas rrotull tetë vjetësh në qeverinë shqiptare ra edhe një herë fjala te Teatri. Po bukur fort! Duhet thënë që në krye se fjala për Teatrin në qeveritë tona bie sa herë që kujtohen për drejtorin e ...

Read More »

Jetë të gjatë “Zanit të Naltë”

BESNIK MUSTAFAJ Zani i Naltë”, revistë shkencore dhe kulturore, botim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, mbushi në fund të kësaj vjeshte 90 vjet. Njësoj si 100-vjetori i “Hyllit të Dritës”, edhe ky 90-vjetor i “Zanit të Naltë” përbën një ngjarje ...

Read More »

Një guidë për turisten Eglantinë!

Nga Ardi Malaj Kemi parë dhe dëgjuar të flitet për turizmin dhe problematikën që e shoqëron atë, duke u hequr të gjithë si ekspertë që e njohin çështjen, dhe duke bërë edhe analizën e zhvillimit të turizmit në Shqipëri, megjithëse ...

Read More »

Drejtësia përtej ekranit. A ka vend për reformë ?

Nga Artan FUGA Para disa ditësh nëekranin e televizionit u panë pamje të filmimeve ku përgojoheshin gjyqtarë enjerëz të drejtësisë nga njerëz që jepnin lekë e bënin deklarata për korrupsionnê sistemin e gjyqësorit. Ndonjë sekretar a gjyqtara prokuror u pushua ...

Read More »

Mbi ndërtimin dhe shembjen e pallatit të Vlorës

Nga Fatos LUBONJA Çështja e pallatit të ashtu quajtur të Vlorës nuk është bërë më kot temë e ditës. Te ngritja e atij pallati reflektohen thuajse të gjitha problemet që na kanë sjellë në gjendjen kritike ku ndodhemi dhe, njëherësh, ...

Read More »

Gangsterët institucionalë!

Nga Arbana XhARRA Parada e Forcave të Sigurisë dhe të Policisë së Kosovës, e cila parakaloi të dielën, me rastin e pesë vjetorit të shtetësisë, të përshëndetur me duartrokitjet e qytetarëve, për pak sekonda kur heq nga mendja ngjarjet skandaloze ...

Read More »

Heshtja ndaj letërsisë, më keq se djegia e librit

Nga Agim BAÇI Edhe pse kanë kaluar 23 vjet nga ndryshimet e sistemit, ne dimë pak ose aspak për letërsinë që lëvrohet sot në Shqipëri. Trashëgimtarë të një kritike që kishte në qendër partishmërinë, pas vitit ’90 kritikët u gjendën ...

Read More »

Opozita e arkivoleve

Nga Andrea STEFANI Është shumë keq kur në mungesë të kauzave të drejta një opozitë të përpiqet të grumbullojë pakënaqësi ndaj qeverisë, duke fryrë kauza të padrejta. Mjerisht, ky është rasti i sotëm në Shqipëri. Dhe manifestimi i fundit i ...

Read More »

Ora e lidershipit të ri në PD

Nga Ndriçim KULLA Me përfundimin e zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit 2013 dhe me certifikimin e njohjes së rezultatit të tyre nga KQZ, një epokë e re ka nisur në historinë e pluralizmit politik te ne. Një postulat i njohur ...

Read More »

Zemërimi i njerëzve dhe mjeshtrat e statukuosë

Nga Fatos LUBONJA Tema e protestave kundër armëve kimike vazhdon të ketë një farë jehone, por duket sheshit se ajo po zbehet shpejt, veçanërisht në mediat televizive dhe shtypin e shkruar të vendit tonë dhe, ç’është më e keqja, duke ...

Read More »