LAJMI I FUNDIT
Home . Qytetari Digjital (page 74)

Qytetari Digjital

Humori që nxjerr bllof gazetarinë apo versioni nr.2 për tu afirmuar

Postblloku është përpjekur të shfaqë e analizojë shpesh probleme të mediave në Shqipëri, por sado të vëmendshëm në këtë fushë, përsëri ato nuk rreshtin së mahnituri, duke kaluar çdo limit parashikueshmërie. Jemi përpjekur shpesh të krijojmë një zë kritik mbi ...

Read More »

Skandali seksual i Azemit me këshilltaren franceze, sipas Shenasi Ramës

Shenasi Rama rrëfen një skandal të Azem Hajdarit me një këshilltare në ambasadën franceze në Tiranë, të cilën u përpoq ta përdhunonte. Shoqata “Fan Noli” është një ndër aktivizimet tuaja në muajt e parë të pluralizimit…? Unë vazhdoja në atë ...

Read More »

Nuk ka më asnjë dyshim: Drogat duhen legalizuar!

Nga Roberto Saviano Pas dekadash, nuk ka më asnjë dyshim. Politikat represive kanë dështuar dhe kanë shkaktuar dëme të mëdha. Duhet të ndryshojmë drejtim Si t’i shpjegosh një adoleshenti se çfarë janë drogat dhe si përdoren ato? Ta lëmë që ...

Read More »

A janë levantinët klasa politike që na jep “mend” sot

Nga Faik Konica Levantinet janë një klasë me vete mes shqiptarëve, të cilët shquhen nga menya e të veshurit, e të sjellurit ashtu dhe në mendime e gjuhë. Levantinet janë më parë se çdo gjë tjetër imitonjës, janë domethënë, njerëz ...

Read More »

Tirana, kryeqyteti që na la Basha, ku orientohesh duke pyetur si në mesjetë

Në kryeqytetin shqiptar për turistët vendas e të huaj, ajo që krijon problem është mungesa e sinjalistikës dhe tabelave orientuese. Nga rruga hyrëse që të çon në qendrën e Tiranës, sinjalistika orientuese është vënë rishtaz, e tabela shtohen dita-ditës, por ...

Read More »

Helenët e dikurshëm nuk janë grekët por shqiptarët e sotëm!

Shkencërisht, nga pikëpamja antropologjike, shqiptarët e sotëm janë dolikocefalë si helenët e dikurshëm, kurse grekët e sotëm janë brakicefalë, përzierje kelto-sllave.  Në fakt, këtë konkluzion të filozofit francez Alfred Fouillée (maj 1898), Faik Konica e kishte paraqitur me argumente të ...

Read More »

Ja burrat shqipëtarë që kanë drejtuar Greqinë!

Gjithnjë nga historia kemi mësuar se shqiptarët kanë bërë karrierë udhëheqëse politike në Turqi, Rumani, Itali, Egjipt. Por, shumë pak është shkruar dhe folur që shqiptarët ose grekët me origjinë shqiptare ishin shumë kryetarë dhe kryeministra të Greqisë. Kryeministrat e ...

Read More »

Tmerri i 2 Korrikut për gjermanët e ambasadës, treguar nga ish oficeri i saj

–Rrëfimi i Lothar Parzeller – si ia doli mbanë Ambasada Gjermane të realizonte transportin e më tepër se 3000 azilantëve politikë për në Brindisi, Itali. 25 vjet më parë, më 13 korrik 1990, shqiptarët e ngjarjeve të 2 korrikut mbërritën ...

Read More »

Fundi plot mistere i njerëzve të mëdhenj

Në ditët e fundit të luftës civile në Amerikë, të premten e shenjtë të 1865, një shkrimtar me emrin John Wilkes Booth mbërriti në zonën presidenciale të Teatrit Ford në Uashington, ku Abraham Lincoln ishte duke parë komedinë muzikore Our ...

Read More »

HRW: Gazetarët në Ballkan, punë në kushte të vështira

Gazetarët në Ballkanin Perëndimor janë të detyruar të punojnë në një mjedis armiqësor, që ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në aftësinë e tyre për të zhvilluar një gazetari kritike dhe të pavarur, pjesë thelbësore kjo e një shoqërie demokratike. Kështu ...

Read More »