Home . Rock Ekonomi (page 10)

Rock Ekonomi

Ndihmë gjermane apo plaçkitje gjermane e Greqisë!

NGA JEAN­LUC MÉLENCHON* Gjermania po plaçkit Greqinë. Dua te flas për privatizimin e 14 aeroporteve rajonale greke. Privatizimi i tyre ishte nisur nga qeveria e mëparshme greke, e djathte, dhe me pas vene pezull nga qeveria Tsipras. Procesi i privatizimit ...

Read More »

Ekonomia – debati, shqetësimi dhe realiteti

Akademik, prof. Anastas ANGJELI Javët e fundit duket se ka nisur një debat për situatën ekonomike dhe gjendjen e financave publike. Shkak i këtij debati është bërë mungesa në realizimin e të ardhurave të programuara në këta shtatë muaj nga organet fiskale, prej gati ...

Read More »

Piramida fiskale, 4 kanalet e evazionit të bizneseve VIP

100 VIP-at, paguan 30% të totalit të tatim fitimit në 2013-n dhe 800 VIP-at paguan 60% të tij. Përqendrimi te bizneset e vogla, që mund të sjellin maksimumi 5% të të ardhurve në buxhet është thjesht humbje kohe, me kosto ...

Read More »

Një paketë e re ndihme për Greqinë! (Që nuk i vjen në ndihmë askujt)

Nga Henrik Böhme A nuk u tha që kurrë më nuk do të rëndohen tatimpaguesit në qoftë se një bankë bie dikur në vështirësi? Ky ishte premtimi i politikës pas rrëzimit të Lehman Brothers dhe krizës globale financiare që pasoi. ...

Read More »

Si e përhapën varfërinë në botë universitete britanike

Nga James Bartholomew, The Spectator Lamtumirë, pra, Janis Varufaqis! Dikur ishe ministër i financave të Greqisë. Pastaj dhe dorëheqjen, apo të pushuan? Ti morekontrollin e ekonomisë greke gjashtë muaj më parë, kur ajo po rritej. Po, sinqerisht! Vitin e kaluar rritja ...

Read More »

“Thesari” shqiptar në Itali, emigrantët, 3.2 mld euro të ardhura

Italia është prej disa vitesh në recesion ekonomik, por emigrantët shqiptarë atje duket se i kanë rezistuar krizës. Një institut i specializuar kërkimor, Fondacioni “Leone Moresa”, raportoi se vitin e kaluar emigrantët shqiptarë në Itali deklaruan 3.2 miliardë euro të ...

Read More »

Ja sa fiton Facebook nga reklamat, çdo sekondë!

Kapitalizimi i tregut nga ana e rrjetit social Facebook ka arritur në rreth 253 miliardë dollarë – dhe kjo kryesisht falë shpalljeve që ju shihni kur bëni kontrollimin e faqes tuaj. Siç shkruajnë mediat e huaja, Facebook më së shumti ...

Read More »

Jeta me një “taksë të re mbi vlerën e shtuar” në Greqi

Që prej dyjavësh në Greqi është rritur tvsh-ja. Shumica e grekëve mendon se plani vjen jo në kohën e duhur. Si reagojnë grekët? Nga se duhet të heqin dorë ata? Qytetarë nga Selaniku tregojnë përvojat e tyre Kanë kaluar dy ...

Read More »

A po kërcënon FMN të sabotojë marrëveshjen e fundit mbi borxhin grek?

Nga Rob Garver “Fiscal Times” Për të gjithë ata që po flasin, duket se gjërat po shkojnë në atë drejtim, nëse në fakt nuk duket sikur pjesëmarrësit kryesorë në negociatat për shpëtimin e ekonomisë në agoni të Greqisë, kanë qejf ...

Read More »

Perandorët lakuriq të Kinës

Nga Paul Krugman “New York Times” Politikanët që udhëheqin gjatë periudhës së bumit ekonomik, shpesh zhvillojnë iluzionet e kompetencës. Ju mund ta shihni këtë në SHBA:Xheb Bush, mendon se i di sekretet e rritjes ekonomike, për shkak se ai qëlloi ...

Read More »