Home . Rock Ekonomi (page 20)

Rock Ekonomi

Mallkimi Getty! Historia e dinastisë më të pasur në SHBA

Pavarësisht tragjedive familjare të vazhdueshme, Getty-t janë një nga historitë më të mëdha të suksesit amerikan. Ata janë ilustrimi më i mirë i ëndrrës amerikane. Së bashku kanë një pasuri të paimagjinueshme. Në një kohë përllogaritej se pasuria e tyre ...

Read More »

Zona ekonomike me tatim-fitimi zero për biznesin

Qeveria do të propozojë së shpejti një ligj të ri për zonat ekonomike, që do të parashikojë ofrimin e lehtësive fiskale për një afat 10 vjeçar. Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Arben Ahmetaj, tha sot gjatë një takimi të Dhomës Amerikane ...

Read More »

Krijimi i Bankës aziatike të investimeve dhe sinjalet që dërgon Kina

Nga  Sylvie Martelly Sipas jush, me krijimin e Bankës aziatike të investimeve për infrastrukturat (AIIB), Kina kërkon të pozicionohet zyrtarisht si rivale e Shteteve të Bashkuara në fushën e financës ndërkombëtare? Së pari duhet kuptuar mirë që financa ndërkombëtare nuk ...

Read More »

Gjiknuri: Dialog me kompaninë SHELL për kërkimin e naftës dhe Gazit në zonën e Shpiragut

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Shqipërisë, Ditmir Bushati, dhe Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri zhvilluan një vizite pune në Hagë. Ne kuadër te kësaj vizite Ministri Bushati zhvilloi takim me Ministrin e Punëve të Jashtme ...

Read More »

Ekonomia e nis keq, pas rënies së të ardhurave bien edhe eksportet

Sipas të dhënave të djeshme të INSTAT-it, në muajin shkurt 2015 eksportet e mallrave arritën vlerën 18 mld lekë, duke u ulur me 12,3 % në krahasim me shkurt 2014. Në janar –shkurt, edhe të ardhurat buxhetore janë me ulje. ...

Read More »

Shqipëria s’pranoi ndërtimin e hekurudhës me Kosovën

Disa prej planeve që Kosova kishte bërë gati t’i kërkonte ndihmë BE’së nuk ka gjasa të realizohen. Kjo për faktin se qeveritë e disa vendeve të rajonit nuk kanë pranuar të hyjnë në investime. Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, ka ...

Read More »

BE financon ndërtimin e hekurudhës Kosovë-Shqipëri

Ministeriali i djeshëm i vendeve të Ballkanit Perëndimor ka përcaktuar rrugët dhe hekurudhat që shtetet synojnë t’i ndërtojnë në pesë vjetët e ardhshëm. Një ditë pas Samitit të Ballkani Perëndimor të mbajtur në Prishtinë, ministri i Infrastrukturës, Lufti Zharku, komenton ...

Read More »

“Apple”,Tim Cook dhuron gjithë pasurin e tij, prej 785 milionë dollarë për bamirësi

Drejtori ekzekutiv i kompanisë Apple, Tim Cook, i është bashkuar grupit të njerëzve më të pasur në botë që kanë hequr dorë nga pasuria e tyre. Tim Cook revistës “Fourtune” i ka deklaruar se dëshiron që të pasurinë e tij ...

Read More »

Zviceranët shtojnë klientelën e bordellove gjermane

Lëvizja që bëri Banka Qendrore e Zvicrës pati edhe efekte që nuk ishin menduar para se të bëhej. Shumë meshkuj nga Zvicra po udhëtojnë drejt Gjermanisë për të shkuar në shtëpitë publike pasi u kushton më pak se në Zvicër. ...

Read More »

Gjenevë, “Eleftherios Venizelos” shpallet “Aeroporti i vitit”

“Aeroporti i vitit” në kategorinë 10-30 milionë pasagjerë është shpallur aeroporti ndërkombëtar i Athinës, Eleftherios Venizelos, në një ceremoni që u zhvillua në Gjenevë nga portali me reputacion botëror “Air Transport News”. Spyros Diamantis, këshilltar shtypi në Ambasadën e Greqisë, ...

Read More »