LAJMI I FUNDIT
Home . Rock Ekonomi (page 3)

Rock Ekonomi

Këto biznese ju shndërrojnë në milionerë

Shërbimet financiare, në rend të parë BIZNESET SPORTIVE Sportet ofrojnë mundësi të fitimeve të mëdha në tërë regjionet e botës, duke u bërë kështu biznese tërheqëse dhe fitimprurëse jo vetëm për sportistët të të dy gjinive, por edhe për promovuesit, ...

Read More »

Instat: Ekonomia në rritje; vetëm bujqësia në rënie; ministri Panariti fle gjumë

 Rritja e Ekonomisë/Instat: Ekonomia u rrit me 3.21% në tremujorin e dytë, kundrejt 2015-tës. Rritja 0.91%, kundrejt tremujorit të parë të këtij viti. Rriten të gjitha deget e ekonomisë. Ne rënie vetëm Bujqësia  Instituti i Statistikave njoftoi sot te dhenat ...

Read More »

Kriza, gjobat e taksat, Si po falimentojnë mijëra biznese në kryeqytet

Vetëm në 8 muajt e këtij viti janë depozituar rreth 3 mijë kërkesa për çregjistrim biznesi në Tiranë. ‘Monitor’ zotëron listën e plotë të këtyre sipërmarrjeve dhe ka realizuar një sondazh me një kampion përfaqësues prej 300 biznesesh. Nga kriza, ...

Read More »

Euro dhe lotët e Merkelit. Çfarë ndodhi vërtetë në nëntor 2011

Edhe gruaja më e pushtetshme e botës ka qarë para burrit më të pushtetshëm të botës (dhe në një prej vendeve më të mrekullueshëm të planetit). Ka ndodhur në Kanë në vitin 2011: Franca organizonte mbledhjen e radhës të G20-ës, ...

Read More »

Harta e fabrikave të riciklimit në Shqipëri

5 kompani ushtrojnë aktivitetin pranë zonave të banuara midis Tiranës e Durrësit Qeveria po kërkon të importojë mbetje nga jashtë për t’i ardhur në ndihmë kompanive të riciklimit të cilat sipas saj gjenden në vështirësi. Po ku janë të vendosura ...

Read More »

Gjigandi i varfër i naftës me kontraktorë të pasur: Prapaskenat e betejës së qeverisë me Bankers Petroleum

Dy raporte të panelit të ekspertëve mbi mosmarrëveshjen mes qeverisë shqiptare dhe Bankers Petroleum mbi shfrytëzimin e burimeve të naftës së Patos Marinzës, të disponuara nga BIRN, zbulojnë se kompania kanadeze e ka “shkelur” marrëveshjen në disa drejtime, por pala ...

Read More »

Ana e errët e TAP-it: Kantieret fantazmë, Sali Berisha me ortakët, dhe rezistenca greke

“Il Manifesto” Cili është elementi që bashkon një ish manjat të naftës dhe dikur padron të klubit futbollistik të Parmës, tashmë në gjendje arresti në Zvicër; një ish kryeministër dhe ndër njerëzit më të fuqishëm të vendit të vet; dhe ...

Read More »

Banesat që shiten pa çertifikatën e energjisë,gjobë deri në 300 mijë lekë

Asnjë ndërtesë nuk do të shitet apo do të jepet më qira përpara se të çertifikohet nga një auditues i licencuar për plotësimin e kushteve të eficencës energjitike. “Çertifikata për performancën e energjisë” duhet t’i dorëzohet çdo blerësi ose qiramarrësi, ...

Read More »

Lufta kundër kontrabandës, lëvizja e karburanteve monitorohet me GPS nga Dogana

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave është duke marrë në konsideratë instalimin e një sistemi GPS për monitorimin e lëvizjes së karburanteve në zonat e identifikuara me rrezik të lartë. Sistemet do të instalohen fillimisht  mes Shëngjinit, Durrësit dhe Fierit sipas ...

Read More »

Shqipëria, e para në rajon për importet e larta të energjisë

Shqipëria është vendi i tretë në Europë me përqindjen më të lartë të importeve të energjisë elektrike në raport me konsumin edhe pse territori i vendit ka dendësinë më të lartë të ujërave nga lumenjtë si asnjë vend tjetër evropian. ...

Read More »