LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti . Mëngjesi i duhur për diabetikët

Mëngjesi i duhur për diabetikët

Personat të cilat vuajnë nga diabeti i tipit 2 ka treguar ekzistimin e lidhshmërisë ndërmjet llojit dhe sasisë së ushqimit të konsumuar në mëngjes në kontrollimin e glukozës në gjak dhe hormoneve në organizëm.

Sipas një studimi i cili ka zgjatur 13 javë me ç’rast të sëmurët kanë konsumuar mëngjes të bollshëm me proteina dheyndyra, ndërsa njëkohësisht te pjesëmarrësit në studim janë matur parametrat biokimikë.

Rezultatet kanë treguar sepersonat që konsumojnë mëngjes të pasur me proteina dhe yndyra kanë: Kontroll më të mirë të glukozës në gjak, shtypje më të ulët të gjakut, reduktim të nevojës për marrje të barnave, rritje të ndjesisë së ngopjes.

Autorët e studimit thonë se shujta e mëngjesit e pasur me proteina dhe yndyrazvogëlon prodhimin e hormonit grelin dhe në këtë mënyrë kemi ndjesinë se jemi të ngopur.

Loading...
More in Shendeti
“Gripi’, ISHP: Shqipëria ndodhet periudhën e epidemisë. Kujdes, infeksioni që qarkullon, viral akut

Close