Home . Kuriozitete . Shendeti . Mjekët i dhanë 1 vit jetë, por skaneri tregon si iu zhduk kanceri falë kësaj kure!

Mjekët i dhanë 1 vit jetë, por skaneri tregon si iu zhduk kanceri falë kësaj kure!

Një pacient me kanceri mësoi se kishte vetëm një vit të mbetur për të jetuar por fotot e pabesueshme tregojnë se si iu zhduk tumori.

Kye Eastwood, 24, nga Hull në Angli, u diagnostikua në vitin 2012 me Limfoma Hodgkin – një kancer i cili ka gjëndra të njohur si sistemi limfatik.

Por, kur një masë e madhe në gjoksin e tij nuk iu përgjigjur trajtimit, mjekët zbuluan se ai gjithashtu kishte një lloj të dytë të kancerit – një tumor të rrallë dhe agresiv.

Pavarësisht shumë raundeve të kimioterapisë dhe radioterapisë, atij iu dha lajmi shkatërrues se kishte vetëm një vit për të jetuar.

Por zoti Eastwood dhe e fejuara e tij, Chanelle Urquhart, 21 vjeçe, ishin të vendosur të bëjnë çdo gjë që munden për ta zgjatur jetën e tij dhe filluan hulumtimin e trajtimeve të tjera.

Ata zbuluan një klinikë në Amerikë që ofronte një trajtim dhe paguan mbi 30,000 sterlina për të shkuar.

Tani, nëntë muaj pas fillimit të trajtimit në Amerikë – e cila përfshinte një kombinim të ri të ilaçeve dhe një transplantim të qelizave staminale nga motra e tij – kanceri i tij është zvogëluar në mënyrë të jasgtëzakonshme.

Në fakt, mjekët kanë thënë se tumori është tani aq i vogël sa që thuajse po zhduket.

Terminal: Kye Edwards was told he had just 12 months to live after doctors discovered he had a rare and aggressive primary mediastinal diffuse large B-cell non-Hodgkins lymphoma in his chest. He is pictured with fiancée, Chanelle Urquhart, 21Home for Christmas: After raising £30, 000 and flying to America for treatment, Mr Eastwood's tumour shrank by 70 per cent. Within six months of beginning treatment, he was allowed home for Christmas

Loading...
More in Shendeti
Mos rrini ulur, do ta shkatërroni trurin

Close