LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Në kujtim të “Artistit të Popullit” aktorit të paharruar Loro Kovaçi

Në kujtim të “Artistit të Popullit” aktorit të paharruar Loro Kovaçi

Loro Kovaçi lindi më 30 gusht të vitit 1903 në Shkodër dhe vdiq më 16 korrik të vitit 1966 në Tiranë. Ishte një ndër aktorët e parë shqiptar dhe per veprimtarinë e tij artistike është vlerësuar me titullin “Artist i Popullit”. Aktivitetin teatror e filloi që nga viti 1920. Pas një përvoje të gjatë në teatrin amator, në 1 shtator 1946 së bashku me Pjetër Gjokën e të tjerë, vjen në teatrin e Ushtrisë. Në 1 shtator 1947 kalon pranë Teatrit Popullor të Tiranës si aktor profesionist.

Roli i tij i parë ishte në komedinë “Prefekti”. Interpreton më vonë në pjesët “Rrënjët e thella”,”Skenderbeu”, “Gubernatori i Provincës”, “Karakteri moskovit”, “Otello”, “Revizori”, “Intrigë dhe dashuri”, “Orët e Kremlinit”, “Hamleti”, “Mbreti Lir”, “Trimi i mirë me shokë shumë”, etj. Roli i fundit së skenën e Teatrit Kombëtar ishte roli i kolonelit italian në dramën “Tri të shtëna pushke”, të cilin ai e interpretoi vetëm dy herë. Por fatkeqësisht kjo vonesë i kushtoi atij jetën.

Loading...
Mos e Humbisni
Dora e shtrirë e Ramës për ish-opozitën e keqkuptuar… nga klani “Opozita e Rrugës”

Close