LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ngërçi me Kushtetuesen “trimëron” Metën: Mund edhe ta bllokoja fare procesin (Video)

Ngërçi me Kushtetuesen “trimëron” Metën: Mund edhe ta bllokoja fare procesin (Video)

E ndërsa listoi kundërshtitë që kishte për procesin e zgjedhjes së anëtarëve të Kushtetues, Meta tha se edhe mund të bllokonte sistemin, por vendosi të mos e bënte një gjë të tillë.

“Parlamenti e shty në kohë vendimmarrjen për të dyja listat kur i mbaronte afati presidentit, e çuditshme, kemi të bëjmë me një rrethanë provokuese nga individë të shumicës që kanë keqpërdorur edhe kryetarin e KED-së në mënyrë që presidenti të vendosej në këtë pozitë, ose të bënte një vendim që do të anatemohej si shkelje, që të firmoste për dy vakancat menjëherë ose të bëjë një interesim përmes marrëzive të tilla që ty të ka kaluar afati dhe tani do ta shpallim të rrëmbejmë edhe një anëtar të Kushtetueses. Unë nuk kam shprehur mungesë vullneti.

Nëse Presidenti do të thoshte se kam kontestim atëherë mund të ecej me atë procedurë, por presidenti ka kërkuar dhe paralajmëruar KED-në. Parlamenti në vend që të zgjidhte një, zgjodhi dy, por kjo është përgjegjësi e parlamentit. Për cdo vend duhet të kishte tre emra të ndryshëm, ky është proces i paracaktuar. Ne e kemi paralajmëruar KED-në se nuk po menaxhonte mirë procesin, kandidatët janë skualifikuar me standarde të dyfishta. Këto gjëra nuk i kemi bërë publike për të mos cenuar këtë proces.

Këto ditë kam qenë në një dilemë për shkak se veprimet e kryetarit të KED-së dhe mungesa e vullnetit për bashkëpunim, ky proces nuk do të përsëritet më, do ua bëj të qartë të gjithëve. Ndoshta është edhe përgjegjësia jonë se këto komunikime nuk i bëmë publike. Por duhet të kemi në konsideratë që presidenti është në këtë situatë që po të ndjekë në mënyrë më strikte kushtetutën dhe ligjin dhe aspekte të tjera mund të refuzonte apo bllokonte këtë proces dhe të kërkonte një rihpallje të këtyre vakancave, por duke qenë se duhet të kemi një KED të re” tha ai.

Loading...
More in Aktualitet, Kryesore
Ashtu si Muçi edhe Marsida e akuzuar për korrupsion! Arta Marku dhe Ardian Dvorani: Marsida Xheferllari pa reputacion për të qenë në Kushtetuese, por për Metën ështe… e shkëlqyer

Close