LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Ekonomi . Partneriteti Publik-Privat: Pavarësisht baltës së katundit mediatik, qytetarët po i shohin vetë frytet e para

Partneriteti Publik-Privat: Pavarësisht baltës së katundit mediatik, qytetarët po i shohin vetë frytet e para

Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e sotme i ka kushtuar rëndësi Partneritetit Publik-Privat në shëndetësi, do të mundësohet ofrimi i shërbimeve të specializuara falas për qytetarët në 10 paketa shëndetësore, të cilat thotë ai mbulohen nga shteti.

Ai i referohet inaugurimit që iu bë dje një spitali të ri privat, të mundësuar pikërisht nga ky Partneritet midis shtetit dhe biznesit privat.

“Falë partneritetit mes qeverisë dhe sipërmarrjes private në shëndetësi, edhe ky spital do të ofrojë shërbimet e tij të specializuara e bashkëkohore FALAS për qytetarët në të paktën 10 paketa shëndetësore që mbulohen 100% nga shteti. Janë paketa të rëndësishme që përshijnë shërbime bazë të kardiokirurgjisë, kardiologjisë, nefrologjisë dhe implantit koklear.”, shkruan Rama.

Kryeministri shprehet se pavarësisht baltës që hidhet papushim në “katundin mediatik”, siç i quan ai mediat në vend, sidomos brenda çadrës, po dalin frytet e para të këtyre investimeve në shëndetësi.

POSTIMI I RAMËS

“Dje në çeljen e dyerve të një tjetër spitali modern në rrugën e gjatë e të vështirë për rilindjen e sisemit tonë shëndetësor, ku pa diskutim do të vijojmë me vendosmëri më tutje, për të bërë të mundur që në Shqipërinë që duam, shërbimi shëndetësor të jetë pasqyrë e respektit për dinjitetin e çdo njeriu dhe mishërim i kujdesit për jetën e shëndetin e kujtdo, pavarësisht mundësive ekonomike apo statusit shoqëror.

Falë partneritetit mes qeverisë dhe sipërmarrjes private në shëndetësi, edhe ky spital do të ofrojë shërbimet e tij të specializuara e bashkëkohore FALAS për qytetarët në të paktën 10 paketa shëndetësore që mbulohen 100% nga shteti. Janë paketa të rëndësishme që përshijnë shërbime bazë të kardiokirurgjisë, kardiologjisë, nefrologjisë dhe implantit koklear.

Pavarësisht baltës që hidhet papushim në katundin mediatik me Çadrën në qendër, qytetarët po i shohin vetë frytet e para të partneriteteve publike- private që kemi ndërtuar në shëndetësi. Sot kemi një transformim fantastik të cilësisë së instrumenteve mjekësorë, që po shtrihet në të gjithë spitalet e vendit, duke i dhënë fund një historie absurde dhe dramatike infeksionesh post-operatore; është çelur një epokë e re me hemodializën, duke i dhënë fund kalvarit të vuajtjeve të qytetarëve në nevojë për këtë shërbim 3 herë në javë dhe që deri dje ishin të detyruar të vinin të gjithë në Tiranë, ta merrnin me tre turne shërbimin jetik dhe të shpenzonin në mënyrë marremendëse për transportin, pa llogaritur kohën e një njeriu të familjes që duhet ta kishin gjithnjë me vete.

Sot shërbimi merret pranë banimit dhe ndërkohë që për shërbimin e vjetër mizerabël shteti paguante 90 euro për çdo seancë për çdo individ, sot shteti paguan 80 euro dhe të njëjtët individë marrin një shërbim të shkëlqyer dhe FALAS.

Falë partneritetit publik – privat, shumë shpejt do të kemi një kapacitet tërësisht te ri të analizave laboratorike.

Shumë është bërë. Por ende më shumë mbetet për t’u bërë në rrugën e vështirë të rilindjes së shëndetësisë. Por edhe shumë ka për të humbur nëse ndalemi sot.
Prandaj përpara për Shqipërinë që duam”.

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
“Lua-jan” o im vëlla ma jep dhe luaneshën në çadër hua që ta…

Close