LAJMI I FUNDIT
Home . Metro . Qarkullon një virus në palestër që prek organet gjenitale dhe…

Qarkullon një virus në palestër që prek organet gjenitale dhe…

Palestra duhet të jetë në fakt një vend mjaft steril. Kjo për shkak të ambientit të vogël dhe djersës që lëshojnë ata që bëjnë stërvitje. Duke filluar që nga ulëset, pistat e vrapit, girat dhe biçikleta janë të mbushura me baktere dhe për këtë arsye duhet të pastrohen shpesh me dezifektantë.

Edhe dyshemeja e palestrës është e mbushur me mikrobe. Kështu një studim i ri ka zbuluar se girat me peshë mesatare mbajnë deri në 362 herë më shumë mikrobe sesa një vend tualeti. Sigurisht jo të gjitha bakteret janë të dëmshme, por 70 % e mikrobeve në palestër shkaktojnë pneumoni dhe septikemi. Edhe peshqirët e palestrës janë gjithashu rrezik për shëndetin

Gjëja më e rëndësishme dhe shqetësuese është prania se një virusi  të veçantë të lëkurës të quajtur molluscum contagiosum. Kjo sjell puçra të kuqe në trup dhe pickime, dhe është pjesë e zinxhirit të poxit që infektojnë njerëzit.  Pjesët më të prekshme janë sqetullat dhe organet gjenitale. Kështu dermatologët bëjnë thirrje që p[ara se të prekni një pjese palestre fshijeni, ndërsa kurrë mos përdorni peshqirin  e tjetrit apo atë që gjeni në tualet për të fshirë duart.

Loading...
Mos e Humbisni
A do guxonte sot Luli dhe Muli të bënin vizitë në familjen e heroit Ibrahim Basha?!

Close