Home . Aktualitet . Qeveria shkeli ligjin, nën presionin e Ilir Metës i dha leje minerare Xhemail Pasmaçiut. Bllokohen ujra, kullota, karriera rivale. A do ta rivendikojë vendimin ministri Gjiknuri?

Qeveria shkeli ligjin, nën presionin e Ilir Metës i dha leje minerare Xhemail Pasmaçiut. Bllokohen ujra, kullota, karriera rivale. A do ta rivendikojë vendimin ministri Gjiknuri?

Qeveria duke shkelur ligjin me të “dyja këmbët” dhe nën presionin e Ilir Metës, asokohe aleati kryesor i Edi Ramës në qeverisje dhe kryetar i Kuvendit të Shqipërisë, i ka dhënë leje minerare Xhemail Pasmaçiut në Batër të Martaneshit më 2015. Kjo leje është dhënë për shfrytëzimin e mineralit të kromit në një territor tepër të gjërë, duke nxjerrë në pah faktin se pas Xhemail Pasmaçiut (Ylli Ndroqit) qëndron as më pak dhe as më shumë por presidenti aktual Ilir Meta. Ndërkohë që janë bllokuar kullota, ujra dhe u është zënë fryma poseduesve të tjerë të lejeve minerale, duke tentuar që të mbivendoset mbi territorin e tyre të marrë për shfrytëzim. Dhe si zonë e nxehtë pritet që të ketë dhe konflikte.

Është Pëllumb Isaku administrator i kompanisë “Bebja” sh.p.k te “Lugu i gjatë” ai që ilustron më mirë përmes dokumenteve faktin se qeveria e vënë nën presion nga Ilir Meta dhe në kundërshtim me të gjitha ligjet në fuqi e VKM i ka dhënë leje minerare nr.147/5 Xhemail Pasmaçiut nën emrin e sajuar Ylli Ndroqi, pronar i Ora News.

“Kjo zonë minerare është shpallur me urdhërin nr.96, dt 07/04/2015 të ministrit Gjiknuri dhe përfshihet në shtesën e planit vjetor të 2015, në një kohë që plani vjetor është shpallur me numrin rëndor 63 datë 11 mars 2015, por meqënëse zona 147/5 është porositur nga jashtë është shpallur një muaj pas pas planit vjetor, por dhe harta topografike është punuar dhe shpallur më 13 prill të po këtij viti, ajo është e paligjshme”, thotë administratori i kompanisë “Bebja”, Isaku.

Njëherësh ai akuzon ministrinë e Energjisë se në rastin e dhënies së lejes minerare për Ylli Ndroqin në Bulqizë, s’është respektuar asnjë nga kriteret ligjore, duke mos marrë as mendimin e Ministrisë së Mjedisit, as të Pyjeve, as të Ministrisë së Rregullimit të Territorit dhe Turizmit dhe për më tepër as të pushtetit vendor, që shprehet me vendimet e këshillave bashkiake e përfaqësuesit direkt të qeverisë në qeverisjen vendore, Prefektëve. Sipas tij, miratimi i planit vjetor bëhet 70 ditë para vitit kalendarik, dhe që nuk përmban në asnjë cep të tij lejen minerare për zonën në të cilën ka përfituar Ylli Ndroqi.

Sipas Isakut, planet vjetore duhet të publikohen në fletoren zyrtare dhe të pasqyrohen në hartën minerare dixhitale jo më vonë se 30 ditë kalendarike para përfundimit të vitit kalendarik. Në rastin konkret duket hapur shkelja ligjor sipas tij, pasi gjithçka është bërë jashtë kritereve që nga shpallja e konkurrimit, mosmarrja e asnjë mendimi nga Ministria e Mjedisit, Ministrisë së Rregullimit të Territorit, pushtetit vendor përmes këshillave bashkiake dhe të Prefektit. Në këtë këndvështrim, gjithçka është bërë në shkelje ligjore pasi zona 147/5 nuk përfshihet në këtë plan vjetor, deri në momentin e ndërhyrjes së Ylli Ndroqit, me mbështetjen e lidershipit të Ministrisë së Energjetikës dhe Industrisë i cili ka qënë gjithnjë nën presionin e Ilir Metës.

“Pamfleti.com” ka shkruar herë pas here se kreu i LSI njëherësh dhe kreu i Kuvendit Ilir Meta, sot President i vendit ka në pronësi një minierë kromi në qarkun e Dibrës. Por është dhe bashkëpronar me një biznesmen tjetër po kromi. Tashmë është faktuar me dokumente origjinale e zyrtare se Ilir Meta qëndron prapa bizeneseve të kromit dhe konkretisht pas biznesmenit Ylli Ndroqi, pronar i Ora News dhe pijeve energjike.

E shkruar e zeza mbi të bardhë dhe në regjistrin e bizneseve: kompania “YLDON” vendndodhja e minierës, ndërsa objekti (miniera) është në “Fushë Lopë” Qarku Dibër, emërtesa Krom me administrator Ylli Ndroqi, dhe me gjatësi 3.984 kilometra për shfrytëzim.

E kopsitur qartë, duke i dhënë një minierë kromi pronarit të Ora News Ylli Ndroqi. Prapa të cilit qëndron Ilir Meta. Tashmë problemi qëndron në faktin se, a do ta rivendikojë Ministri Gjiknuri vendimin e dhënë nën presion?! Deri atëherë ne do vijojmë zbardhjen e kësaj afere supergjigande me kromin në Bulqizë, përmes Xhemail Pasmaçiut prapa të cilit qëndron Ilir Meta./Pamfleti.com

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
Julian Deda bën zbulimin, kush fshihet pas Lolitës…? (Foto)

Close