LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Rama: Në 2018 fund historisë me dy bilance të kompanive, ndalim shmangien e detyrimeve

Rama: Në 2018 fund historisë me dy bilance të kompanive, ndalim shmangien e detyrimeve

“Rritja ekonomike e 2018-s do të vazhdojë të përshpejtohet, në të paktën 3,8%, sipas parashikimeve të Bankës Botërore dhe FMN, ose katër herë më i lartë nga rritja që gjetëm në vitin 2013.”

Me tone optimiste për të ardhmen ekonomike të vendit, Kryeministri Rama paralajmëroi gjatë Konferencës për Bankat dhe Rritjen Ekonomike se duke filluar nga viti ardhshëm, do të marrë fund historia e kompanive që deklarojnë dy balance, një për bankat dhe një tjetër për shtetin.

“Duke filluar nga viti i ardhshëm qeveria shqiptare, administrata tatimore nuk do njohë asnjë bilanc të kompanive të papërputhur me bilancet që disponojnë bankat. Historia e dy bilanceve kur vinte banka kompania tregonte sa shumë kanë dhe kur vinte shteti tregonin sa keq janë, do marrë fund nga viti 2018. Të gjitha kompanitë, duhet ta kenë të qartë. Tatimet nuk do njohin asnjë bilanc tjetër vec bilancit që këto kompani i dorëzojnë bankave për të treguar sa shumë kanë”- tha Rama.

Kryeministri ripërsëriti se në vend ekzistojnë rreth 800 kompani që shmangin detyrimet ndaj punonjësve të tyre duke ju dhënë gjysmën e rrogës në dorë, gjysmën nën dorë dhe duke i shkaktuar dëm arkës së shtetit.

“E dyta, përfitoj nga rasti edhe pse mund të mos ketë lidhje me konferencën, parafytyroni që sot ne kemi 800 kompanitë më të mëdha të vendit që deklarojnë se 42 përqind e punonjësve paguhen nën 300 mijë lekë të vjetra deri dhe inxhinjerë. Kemi të bëjmë me një shmangie të patolerueshme të detyrueshme ndaj punonjëse duke ju dhënë gjysmën e rrogës në dorë, gjysmën nën dorë, duke ju kompromentuar seriozisht të ardhmen dhe pensionin, e natyisht edhe një dëm për shtetin, arkën e shteti dhe padyshim edhe për shoqërinë si e tërë. Ajo që ka rëndësi duke u kthyer në temë se rritja ekonomike 2018 do vazhdojë të tregojë qëndrueshëri.” – deklaroi Rama.

Sipas kreut të qeverisë, gjenerimi i 26 miliardë lekëve të ardhura shtesë në buxhetin 2018, mbështet paketën më të madhe të investimeve në historinë e vendit, si dhe uljen e mëtejshme të borxhit publik, me të paktën 2,5% në raport me PBB-në.

“Janë plot 86 miliardë lekë, pothuajse 700 milionë euro ose 5,2% e PBB të destinuara për investime gjatë vitit të ardhshëm.Buxheti i vitit 2018, është në fakt hapi i parë i madh drejt ndërtimit të Shqipërisë që duam. Si timonierë të vetëm të vendit, ishte përgjegjësia jonë që të prezantonim një buxhet që afron Shqipërinë më pranë Bashkimit Europian dhe është pikërisht kjo ajo që po bëjmë.”

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
Deti që “mbyti” Bashën dhe lehësit me pagesë!

Close