Home . Kuriozitete . Shendeti . Rreziku që u vjen meshkujve nga të brendshmet e ngushta

Rreziku që u vjen meshkujve nga të brendshmet e ngushta

Nëse meshkujt duan të rrisin shanset për t’u bërë baba të një fëmije, nuk duhet të veshin të brendshme të ngushta, rekomandojnë ekspertët e shëndetit riprodhues.meshkuj

Ndërsa, nëse femrat duan të rrisin shanset, duhet të lindin fëmijë me një djalë të ri, në vend të meshkujve mbi të 40-at.

Sipas ekspertit të fertilitetit, prof. Allan Pacey, nga Universiteti i Sheffield, fëmijët që lindin nga meshkuj mbi të 40-at janë më të rrezikuar që të vuajnë nga çrregullime si skizofreni, autizëm, sindroma daun dhe dwarfism.

“Meshkujt që veshin të brendshme të ngushta janë 2 herë më të rrezikuar të kenë nivel të dobët të spermës se meshkujt që veshin bokse të shkurtra.

Sipas prof Allen, meshkujt prodhojnë spermë gjatë gjithë vitit, por duke u moshuar fillon të ulet edhe cilësia e spermës.

“Meshkujt mbi moshën 40 vjeç janë më pak pjellor se meshkujt rreth moshës 24 vjeç, dhe sigurisht më pak të suksesshëm se partneret e tyre në të njëjtën moshë”, shpjegon prof. Allen.

Burimi: Daily Mail

Loading...
More in Shendeti
Shtypni këto pika duke i bërë vetës masazh, dhimbja pushon për 5 minuta (Video)

Close