LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti . Seksi oral lufton depresionin, një studim tregon arsyet!

Seksi oral lufton depresionin, një studim tregon arsyet!

Një grup specialistësh të New York State University kanë kryer një humultim, që ka dhënë rezultate kurioze.

Seksi oral ndihmon për të luftuar depresionin. Ky është konfirmimi që vjen nga një studim i kryer nga një grup specialistësh të New York State University dhe prek sidomos gjininë femërore. Po, sepse sperma e mashkullit duket se përfaqëson një farë antidepresivi natyral.

Studiuesit kanë punuar mbi një kampion prej 293 femrash, duke analizuar jetën seksuale, duke e krahasuar me mirëqenien e tyre mentale. U zbulua se gratë me një jetë seksuale më aktive, sidomos në raportet orale, kishin një rezistencë më të madhe ndaj stresit e depresionit.

Ndër të tjera sperma, që përmban serotoninë, melatoninë, kortizol dhe oksiticinë, ndihmon edhe në luftimin e problemeve të pagjumësisë si dhe për të qëndruar të qetë nga momenti që seksi oral nuk kërkon asnjë kontraceptiv.

Loading...
More in Shendeti
Kanceri, shkaktarët që mund të mos i dini dhe këshillat

Close