LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Blog . Si sot, më 17-Nëntor 1944, u çlirua Tirana dhe ndodhi që shumë tiranas humbën pronat kur b…lëpirsit e pushtuesit poturet, sofrat, minderet dhe mangallet..

Si sot, më 17-Nëntor 1944, u çlirua Tirana dhe ndodhi që shumë tiranas humbën pronat kur b…lëpirsit e pushtuesit poturet, sofrat, minderet dhe mangallet..

Nga Amarildo Pregapuca

Si sot, me 17-Nentor 1944-er, u clirua Tirana, veprim ky qe solli qe shume Tiranas te humbnin prona dhe te gjithe te tjeret te humbnin poturet, sofrat, minderet dhe mangallet..

Ne te u mblodhen njerez nga te gjithe qytet e Shqiperise..por edhe maloke si une, malesore, fshatare te cilet ju bashkuan katundareve te saj dhe u krijua KRYEQYTETI, ndryshe Qendra e kultures se nje vendi..

Vendin e ndertesave me qerpic e zune Pallate Kulture, Teatre,Opera, Shkolla , Universitete..dhe vendin e rrenjve te hurmave dhe caracave e zune Uzina , Fabrika, Ndermarrje etj dhe u krijuan keshtu KRYEQYTETARET..

Njerez keta qe ne nje fare mase u bene etalon per te gjithe Shqiperine, pasi brenda tyre kishte pak mikpritje Tiranase, gatim jugor, bese veriore dhe krenari gjithe Shqiptare njekohesisht me kulturat qe mbartin gjithsecili dhe qe u perzgjodhen dhe adaptuan ato me te bukurat..
Prodhim i qarte i saj ishte edhe ajo rini e bukur qe mbushte bulevardin e Tiranes ku ne bisedat e tyre fjalet “Te lutem”, “Me fal”, “Urdhero” etj..ishin norma elementare te komunikimit..!
P.S..
E di qe ndonje mik tjeter do me lere me kete status./fb /Ekskluzive.al

Loading...
More in Blog, Rekomanduar
Meta pranon gjobvënien e bllokut të kuq si Berisha v.rasjet e 21 Janarit: Akti i Dvoranit shumë më i rëndë se vendosja e gjobës ndaj një biznesmeni!

Close