LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Si u lirua nga Gjin Gjoni, t.rafikanti që sot kërkohet për t.errorizëm

Si u lirua nga Gjin Gjoni, t.rafikanti që sot kërkohet për t.errorizëm

Drejtori i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu doli ditën e sotme për të thënë se ishte zbuluar një celulë t.erroriste, të cilët në 2018 kishin pasur si qëllim të kryenin akt t.errorist ndaj muhaxhedinëve.

Një emër i rëndësishëm, për të cilën foli Ardi Veliu është edhe Abdulselam Turgut, një emër i njohur për autoritet shqiptare, pasi në 2011 është a.rrestuar në Rinas.

A.rrestimi në Rinas u bë për llogari të Drejtësisë gjermane, pasi akuzohej se ka trafikuar një sasi prej 1 tonësh h.eroinë në vitin 2009.

Shtetasi turk, Abdulselam Turgut, ishte në kërkim në atë kohë edhe nga pesë shtete të Europës.

Pas a.rrestimit të shtetasi turk, prokuroria kishte paraqitur kërkesën në gjykatë për miratimin e a.rrestit ndaj Abdulselam Turgutit dhe caktimin e masës se përkohshme të sigurimit A.rrest ne b.urg me afat 40 dite për efekt të ekstradimit të tij drejt shtetit gjerman.

Por, në një vendim të Gjykatës së Apelit të kryesuar nga Gjin Gjoni, u vendos që shtetasi turk të lihet në “a.rrest shtëpie”, duke e detyruar që të qëndrojë në një banesë të marrë me qira nga ai në një pallat tek Kthesa e Kamzës.

Pas pak ditësh nga vendimi i Gjykatës së Apelit, është urdhëruar thirrja e Abdulselam Turgutit në Prokurorinë e Tiranës për të vazhduar me procedurat e ekstradimit për në Gjermani, por që shtetasi turk nuk është gjetur më në shtëpi.

Abdulselam Turguti përfitoi nga ky vendim i Gjykatës së Apelit, me kryesues Gjin Gjonin, për t’u a.rratisur nga Shqipëria me identitet tjetër.

Edhe pse Prokuroria kishte bërë rekurs në Gjykatën e Lartë për vendimin e Gjykatës së Apelit, kjo e fundit në vitin 2012, në një vendim me Gani Dizdarin kryesues, dhe katër anëtarë Arjana Fullani, Aleksandër Muskaj, Edmond Islamaj, Shkëlzen Selimi, gjykuan se vendimi Gjykatës së Apelit kishte qenë i ligjshëm me masën ‘a.rrest shtëpie’ për turkun një vit më parë.

Loading...
More in Aktualitet, Kronik, Kryesore
Letërsia ka një kufi që nuk duhet kaluar, por Handke e bëri

Close