LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Si Vitore Tusha manipuloi Gjykatën Kushtetuese, dhe “futi” duart tek faqja zyrtare për të publikuar një listë të pa miratuar

Si Vitore Tusha manipuloi Gjykatën Kushtetuese, dhe “futi” duart tek faqja zyrtare për të publikuar një listë të pa miratuar

Gjykata Kushtetuese shpërndau të premten një deklaratë në fund të së cilës shkruante se “është duke ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshme administrative formale për fillimin e detyrës së tri anëtareve të reja, pas betimit të tyre para Presidentit të Republikës”, duke nënkuptuar se njeh si anëtare të kësaj gjykate emrin e dekretuar nga presidenti Meta, Marsida Xhaferllarin dhe jo emrin e parë në listën e KED-së, të botuar në Fletoren Zyrtare, Arta Vorpsi.

Por çfarë ndodhi dje në Gjykatën Kushtetuese?

Burime për Realstory.al bëjnë të ditur se në Gjykatën Kushtetuese është zhvilluar një mbledhje mes 4 anëtarëve, konkretisht: Vitore Tushës, Besnik Muçi, dhe dy anëtaret e reja Elsa Toska dhe Fiona Papajorgji. Në këtë mbledhje katër anëtarët në fjalë kanë diskutuar në lidhje me legjitimitetin e Arta Vorpsit. Në përfundim, Vitore Tusha (mandati i së cilës në Kushtetuese ka përfunduar prej kohësh), ka mbyllur mbledhjen duke thënë se do të bisedojë me Arta Vorpsin dhe do ta njoftojë për vendimin e kolegëve. Por menjëherë pas mbledhjes Vitore Tusha, bëjnë të ditur burime për realstory.al, ka publikuar njoftimin në faqen zyrtare të Kushtetueses, aty ky Xhaferllari njihet si gjyqtarja e 5-të e Gjykatës.

Duket se ky është një akt i rëndë i ndërmarrë nga Vitore Tusha, pasi në asnjë rast nuk mundet që një drejtuese në detyrë e Gjykatës Kushtetuese të vendosë për çfarë po ndodh me anëtarët e saj. Dhe për më tepër bën çudi heshtja e gjyqtareve të reja, pasi një vendim i tillë duhet të merret në unison me 4 anëtarët legjitim të Gjykatës Kushtetuese ose në rastin më të mirë do të duhet që Gjykata të plotësohet me 6 anëtarë dhe më pas të merret një vendim i tillë.

Burimet thonë për realstory.al se Marsida Xhaferllari është po aq e pezulluar sa edhe Arta Vorpsi dhe se Gjykata Kushtetuese duhet të bëhet me 6 anëtarë sikurse parashikohet në nenin 127/d të Kushtetutës për të marrë një vendim të tillë.

Loading...
More in Aktualitet, Kryesore
Nga “Rrëmbeni a.rmët”, tek thirrjet për konsulta, janë të gjitha thirrje për l.uftë

Close