LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Sindikatat e Pavarur kundër rritjes së moshës së pensionit

Sindikatat e Pavarur kundër rritjes së moshës së pensionit

Sindikata e pavarur e pensionistëve shprehet kundër ngrirjes së pensioneve. Në një deklaratë, ata bëjnë me dije pensionistes vijojnë të jenë shtresa më e diskriminuar. 

“Jemi kundër rritjes së moshës së daljes në pension”- bën me dije Sindikata e pavarur e pensionistëve. Sipas kësaj sindikate, duhet të reformohet skema aktuale që operohet për pensionet. 

Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë ka nisur reformimin e skemës së pensionit, nga e cila pritet të ketë disa ndryshime sa i takon kufirit të daljes në pension. Sipas vetë Ministrit deklaratave të Erion Veliaj, nuk do të ketë rritje të moshës mesatare të pensioneve tek burrat. 

Vetëm për gratë do të ketë një rritje të kufurit të daljes, nga 1 janari deri në 28 shkurt. Kjo reformë nuk prek shumicën e njerëzve, prek moshën e rritur dhe atë të mesme, dhe jo moshën e tretë. 

Loading...
More in Aktualitet, Ekonomi
Ndryshimet në Kodin Penal: 5 mijë lekë e barabartë me 1 ditë burg

Close