LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Sondazhi i Zaloshnjës për negociatat: Rama 66%, Basha 34%

Sondazhi i Zaloshnjës për negociatat: Rama 66%, Basha 34%

Nga Eduard Zaloshnja

Në 24 orët e fundit, zhivillova një sondazh elektronik, në serinë e sondazheve që zhvilloj për revistën Follow Business Albania. Pyetja kryesore që i dha përgjigje sondazhi ishte: “Në të ardhmen, Shqipëria do të ketë më shumë gjasa t’i çelë negociatat me BE-n, duke pasur Ramën kryeministër, apo Bashën?”

Duke përdorur një model Logistic Regression, llogarita se sa ishte probabiliteti që secili i anketuar të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme, kurdo që të zhvillohen ato.

Dhe bazuar në rezultatet e modelit, ekstrapolova se rreth 1.65 milionë banorë aktualë të Shqipërisë e kanë mbi 50% probabilitetin për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme, kurdo që të zhvillohen ato.

Në Tabelën 1 më poshtë paraqitet opinioni i tyre rreth pyetjes së mësipërme. Ndërsa në Tabelën 2 paraqitet opinioni i tyre se me cillin nga dy politikanët në krye të qeverisë mund të shkojnë më mirë punët në Shqipëri.

Tabela 1. Gjasat për çeljen e negociatave janë më të mëdha:

(Opinioni i pjesëmarresve të mundshëm në zgjedhje)

Loading...
More in Aktualitet
Pas vetos për çeljen e negociatave, presidenti Makron pritet të vizitojë Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ja detajet

Close