LAJMI I FUNDIT
Home . Kuriozitete . Shendeti . Studim/Amerikanët nuk mund të jetojnë pa telefonat e tyre

Studim/Amerikanët nuk mund të jetojnë pa telefonat e tyre

Hulumtuesit kanë gjetur një ç’ekuilibër në kimikën e trurit të të rinjve të varur nga telefonat dhe internetıt, sipas një studimi të paraqitur sot në takimin vjetor të Shoqatës Radiologjike të Amerikës Veriore (RSNA).

Sipas një studimi të kohëve të fundit të Pew Research Center, 46 për qind e amerikanëve thonë se nuk mund të jetonin pa telefonat e tyre. Ndërsa kjo ndjenjë është qartë hiperbolë, gjithnjë e më shumë njerëz po bëhen më shumë të varur nga smartfonët dhe pajisje të tjera portative elektronike për lajme, informacione, lojëra dhe madje edhe telefonata të rastit.

Së bashku me një shqetësim në rritje që të rinjtë, në veçanti, mund të shpenzojnë shumë kohë duke u ndezur në telefonat e tyre në vend të bashkëveprimit me të tjerët, vijnë pyetje për efektet e menjëhershme në tru dhe pasojat e mundshme afatgjata të zakoneve të tilla.

Hyung Suk Seo, M.D., profesor i neuroradiologjisë në Universitetin e Koresë së Seul, Korenë e Jugut, dhe kolegët përdorën spektroskopin e rezonancës magnetike (MRS) për të fituar njohuri unike në trurin e adoleshentëve të varur prej smartfonëve dhe internetit. MRS është një lloj MRI që mat përbërjen kimike të trurit.

Loading...
Mos e Humbisni
Mbreti pa mbretëri Zog dhe “zogu” i Saliut

Close