LAJMI I FUNDIT
Home . Aktualitet . Studimi i INSTAT dhe BSH jep lajmin e mirë: Investimet janë rritur me 18%

Studimi i INSTAT dhe BSH jep lajmin e mirë: Investimet janë rritur me 18%

INSTAT në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë ka publikuar nje botim mbi investimet e huaja në vend. Nga rezultatet investimet jane rritur me 18.7%.

Investimet kryesisht janë përqëndruar ne Energji. Ne kete dege investimet jane rritur me 110% ne krahasim me vitin e kaluar. Kjo tregon se nderrmarrjet e medha kane vijuar te investojne ne vend.

Numri i ndermarrjeve qe kane pesuar renien me te madhe jane te vogla e te mesme. Ne aktivitetet e turizmit, hotele restorante ka pasur rritje si ne punesim me 27% ashtu edhe ne xhiro me 13%.

Nga ana tjeter ne te njejtat vite numri i pergjithshem i ndermarrjeve ne vend eshte rritur me 5.5% dhe i xhiros me 4.4%. kjo sebashku me rritjen e punesimit dhe gdp tregon se aktiviteti ekonomik ne vend vijon me rritje.

http://www.instat.gov.al/al/temat/tregtia-e-jashtme/tregtia-e-jashtme-e-mallrave/publikimet/2017/njoftim-p%C3%ABr-media-bizneset-e-huaja-n%C3%AB-shqip%C3%ABri-2014-2016/

Loading...
Mos e Humbisni
Ku i gjen paratë PD, që paguan Aurelën, të bëj xhiro me Lulin në Londër?!

Close