Home . Aktualitet . Kronik . Urdhri i Tahirit/ Shtohen masat e sigurisë, çdo pikë karburanti e survejuar me kamera

Urdhri i Tahirit/ Shtohen masat e sigurisë, çdo pikë karburanti e survejuar me kamera

Grabitjet e shumta nëpër banka apo dhe nëpër pika karburantesh kanë detyruar ministrisë së Brendshme të nxjerrë një udhëzim detyrues për institucionet publike dhe bizneset private që të vendosin kamerat 24 orë përgjimi.

Mbi bazën e këtij udhëzimi që mban urdhrin e ministrit Tahiri, tashmë të larguar, çdo vend publik në Shqipëri do të jetë i survejuar nga kamerat. Pikat e karburantit që punojnë në orët e vona apo non stop duhet të vendosin bankomate për të shmangur çdo pagesë në formën cash. Pikërisht ky është udhëzimi më i fundit i Ministrisë së Brendshme, Nr. 134, i datës 10 mars të këtij viti, “Për përcaktimin e nivelit të masave shtesë të sigurisë dhe llojin e masave që duhet të marrin subjektet në varësi të aktivitetit apo vlerësimit të rrezikut, si dhe procedurat e njoftimit të tyre”.

Ndërsa ka përcaktuar dhe kushtet e tjera shtesë për pikat me pakicë të karburanteve. “a) Instalojnë sistem me kamera të tipit ÇTV, me rezolucion të lartë, me rreze infra të kuqe dhe që ruajnë imazhet filmike në NVR/server deri në dy muaj, me fushëpamje në perimetrin e objektit. b) Instalojnë sistem me kamera për leximin automatik të targave të automjeteve në hyrje/ dalje të objektit dhe që ruajnë të dhënat deri në dy muaj. Subjektet që ushtrojnë aktivitet nga ora 23:00 deri 06:00, përveç masave të mësipërme, marrin dhe këtë masë shtesë: d) Instalojnë bankomatë për shitjen me pakicë të karburantit, duke shmangur përdorimin në cash të lekut”, thuhet më tej në vendim.  Gjithashtu kushte shtesë ka edhe për subjektet që ruajnë dhe magazinojnë lëndë të rrezikshme (radioaktive, shpërthyese, helmuese dhe djegëse), lëndë plasëse dhe piroteknike, ku i kërkohet instalimi i sistemit me kamera të tipit ÇTV, me rezolucion të lartë, me rreze infra të kuqe dhe që ruajnë imazhet filmike në NVR/server deri në dy muaj. Dedektorë dhe kamera në rezolucion të lartë, janë dy kushtet e prera të vendosur në udhëzimin e ri të ministrisë së Brendshme për bankat e nivelit të dytë.

Subjektet që ushtrojnë aktivitetin në transportin publik të udhëtarëve, studentëve, nxënësve të shkollave, marrin këto masa: a) Instalojnë në automjetet që shërbejnë për transportin e udhëtarëve sistem me GPS, që kontrollohet nga salla operative e vete subjektit ose subjekte të licencuara për monitorim dhe menaxhim në distancë të mjetit në kohë reale me sistem satelitor. Sipas udhëzimit duhet të instalojnë në ambiente të brendshme sistem me kamera të tipit ÇTV, me rezolucion të lartë, me rreze infra të kuqe dhe që ruajnë imazhet filmike në NVR/server, deri në dy muaj, të cilat kontrollojnë gjithë bordin e mjetit të transportit.  Për bankat e nivelit të dytë është përcaktuar vendosja e e sistemit me kamera të tipit ÇTV, me rezolucion të lartë, me rreze infra të kuqe dhe që ruajnë imazhet filmike në NVR/server deri në dy muaj, me fushë pamje në hyrje/daljet në objekt, në ambientet e brendshme dhe në vendin e operimit. “Administratorët e bankave pajisin punonjësit në hyrje të objektit me dedektor. Kontraktojnë Shoqëri Private të Sigurisë Fizike. Lidhin sinjalin me sallat e komandimit/drejti-mit të drejtorive/komisariateve të policisë. Vendosin në hyrje të bankës sistem kafaze me hyrje të kontrolluar (dyer me hapje me kohë vonesë)”, thuhet në vendim. Këto masa sigurie për vendosjen e kamerave lokat e natës, pubet, kazinotë, si dhe institucionet publike si: Stadiume, Biblioteka apo të tjera që nuk ruhen nga Garda e Republikës.

Kushtet e sigurisë

Kamera me rezolucion të lartë dhe me infra të kuqe

Në banka të nivelit të dytë dedektorë dhe kafaze për punonjësit

Makinat e sigurisë, të transportit të fëmijëve në shkolla duhet të kenë GPS

Institucionet shtetërore që nuk ruhen nga Garda duhet të vendosin kamera sigurisë sipas këtij udhëzimi

Administratorët e stadiumeve, pallateve të sportit, kinema, teatër, salla koncertesh, muze duhet të marrin këto masa

Nëpër pube duhet të ketë kamera me rezolucion të lartë.

Administratorët e terminaleve të trageteve, aeroporteve, autobusëve, taksive, trenave duhen të vendosin kamerat

Qendrat spitalore universitare dhe rajonale shëndetësore publike/private zbatojnë urdhrin

Subjektet që administrojnë kënde e lojërash publike/private, të mbyllura preken nga vendimi.

Komento
Loading...

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550   CAS-002   CISM   200-125  , PMP   000-089   CCA-500   MB2-704   350-080   JN0-360   810-403   70-177   350-001   350-001   PMP   OG0-093   2V0-621D   CCA-500   210-065   352-001   101   102-400   MB2-707   70-178   JN0-102   640-911   ICGB   350-001  

Mos e Humbisni
A do kaloi Xhafa nesër mbi trupin e “Çizmes” dhe të Lulit?
Close